Podpredseda KDH Belinský zložil funkciu. Čakal som, že celé vedenie bude konať takto, vraví

    0
    Podpredseda KDH Peter Belinský (Autor: SITA)

    Podľa neho po výsledku KDH nestačia konštatovania, ani slová, čo by chceli v hnutí urobiť. „Musíme ihneď konať. KDH je stranou hodnotovou, ale aj štandardnou. Teda konať treba hodnotovo a štandardne. Najmä lídri, ktorí stranu prezentujú navonok. Som si vedomý svojho podielu zodpovednosti a preto oznamujem, že nie o dva týždne, ale teraz odstupujem z pozície podpredsedu strany,“ zdôraznil Belinský.

    Toto je podľa Belinského jeho predstava o vyvodení osobnej politickej zodpovednosti za volebný výsledok. Týmto krokom chce vytvoriť priestor na slobodnú a otvorenú diskusiu v KDH. Zatiaľ je podľa neho predčasné hovoriť, či sa bude uchádzať na mimoriadnom sneme o nejakú funkciu. 

    Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Ján Figeľ v nedeľu oznámil, že on a vedenie strany je pripravené vyvodiť zodpovednosť za dosiahnuté volebné výsledky a na najbližšej Rade KDH ponúkne svoje funkcie. Zasadnutie rady zvolal na 19. marca. Neskôr by sa mal konať aj mimoriadny snem kresťanských demokratov, ktorý by mal zhodnotiť výsledky volieb a zvoliť nové vedenie. Kresťanskodemokratické hnutie ostalo pred bránami parlamentu, volilo ho 4,94 percenta ľudí. 

    - Reklama -