Podozrivých prepustili. Nemci tvrdia, že prepojenie na Paríž nenašli

    0
    V Paríži zomrelo pri teroristických útokoch viac ako 129 ľudí. Celé mesto truchlí (Autor: Jan Rychetský)

    Medzi zadržanými – piatimi mužmi a dvoma ženami – nebol Salah Abdeslam, brat jedného zo zabitých útočníkov, ktorý je na úteku. Polícia podľa agentúry DPA spustila rozsiahlu pátraciu akciu v blízkosti belgických hraníc po tom, čo jedna svedkyňa tvrdila, že v aute s aachenským evidenčným číslom videla jedného z atentátnikov z Paríža.

    Salah Abdeslam, majúci bydlisko v Bruseli, mal pre atentátnikov prenajať dve autá. V čiernom Volkswagene Polo s belgickým evidenčným číslom prišiel ku koncertnej hale Bataclan, kde útočníci povraždili vyše 80 ľudí. Pátranie po ňom bolo doteraz bezvýsledné aj v Belgicku. Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere pripustil, že po záťahu v Alsdorfe to chvíľu vyzeralo, že sa podarilo chytiť “veľkú rybu”. Aj on potvrdil, že zadržaní nemali s udalosťami vo francúzskej metropole nič do činenia. 

    Islamisti zabili 13. novembra v Paríži najmenej 129 ľudí vrátane dvoch Nemcov, viac ako 350 utrpelo zranenia. Doteraz sa podarilo identifikovať štyroch zo siedmich mŕtvych útočníkov. Okrem Salaha Abdeslama má byť na úteku ešte jeden atentátnik, ktorého identita zatiaľ nie je známa.

     
    - Reklama -