Podozrivé. Chcel útočiť v Berlíne. Teraz ho našli mŕtveho vo väzení

    0
    Zatýkanie ľudí podozrivých z príprav teroristických útokov v Berlíne (Autor: SITA)
    Podľa nemeckej protiteroristickej jednotky plánoval Sýrčan zaútočiť na strategické miesta v Berlíne. Vydanie týždenníka Welt am Sonntag prinieslo správu o tom, že tip na tohto militanta dostali nemeckí vyšetrovatelia od americkej CIA. Bola to práve americká tajná služba, ktorá zachytila telefonát medzi Sýrčanom a členmi IS. 
     
    Jaber Albakr mal vo svojom byte výbušniny na výrobu bomby a polícia ho zatkla dva dni po tomto zistení. Minulý pondelok bol v rukách polície a už v stredu ho našli mŕtveho vo väzenskej cele. Údajne spáchal samovraždu. 
     
    V telefonáte militantom z Islamského štátu v Sýrii povedal, že má pripravené dve kilá trhaviny s tým, že cieľom malo byť „veľké letisko v Berlíne“, ktoré bolo podľa neho na útok vhodnejšie než vlaky. Dvadsaťdvaročný Albakr mal vraj spáchať samovražedný atentát a pripravoval si na to vestu, ktorú chcel naplniť výbušninami. 
     
    Útok, ktorý chcel mladík zo Sýrie spáchať na jednom z veľkých berlínskych letísk, mohol byť podľa vyšetrovateľov rovnako ničivý ako ten vlaňajší v Paríži. Pri masakre z novembra minulého roka prišlo rukou teroristov o život 130 ľudí. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -