Podľa logiky matovičovcov je Kiska daňový podvodník, naznačil Fico

    0
    Robert Fico a Igor Matovič (Autor: TASR)

    Jurinová v otázke uviedla, že Bašternák vyjadril nad svojimi činmi účinnú ľútosť, čo znamená, že sa k týmto skutkom priznal.

    “Už teda nehovoríme o človeku podozrivom z daňových podvodov, rovno môžeme konštatovať, že bývate u daňového podvodníka. Preto sa pýtam, kedy sa konečne odsťahujete z bytu daňového podvodníka?” uviedla Jurinová.

    “Vo svojej otázke ste prezidenta SR pána Andreja Kisku označili za daňového podvodníka. Pretože z vašej otázky jednoznačne vyplýva, že kto využije inštitút účinnej ľútosti, nie je už podozrivý zo spáchania daňového podvodu, ale sa k nemu priznal a je teda pre vás daňovým podvodníkom,” odkázal cez Pellegriniho Fico. Politiku OĽaNO označil za cirkusantskú a deštruktívnu.

    “V súlade s deštruktívnym a cirkusantským poňatím politiky stranou OĽaNO a vaším lídrom Igorom Matovičom očakávam, že sa vaše protestné akcie s megafónmi, tričkami a kabaretnou šou, ktorú ste spravili z politiky, presunú pod okná Prezidentského paláca a že tam zotrváte minimálne dva mesiace, tak ako ste každú noc šaškovali pred obydlím predsedu vlády,” citoval Fica Pellegrini.

    Premiér podľa vlastných slov prezidenta už teraz úprimne ľutuje za to, čo môže zo strany OĽaNO čakať. “Pretože zmysel pre politickú kultúru a elementárnu ľudskú úctu nemá vo vašej politike ani milimeter miesta,” doplnil. 

    V súvislosti so sťahovaním sa z bytu v Bonaparte zopakoval, že pre svoju rodinu hľadá bývanie, ktoré bude spĺňať všetky potrebné parametre.

    “A umožní mi v ňom zostať natrvalo. Dovoľte preto, aby som v tejto svojej osobnej záležitosti postupoval výlučne podľa svojho uváženia, a nie výkrikov médií alebo neštandardných opozičných politikov,” odkázal Fico.

    Viaceré médiá mali dostať do redakcie anonym a na základe neho informovali, že spoločnosť Kiska Travel Agency (KTAG), ktorej majiteľmi sú prezident Kiska s bratom Jaroslavom, vyšetrovala finančná správa aj polícia. Zistili, že si skrátila dane z príjmu za rok 2014 o 27.000 eur, prípad mal súvisieť aj s financovaním Kiskovej volebnej kampane. Podobný e-mail dostala i redakcia TASR.

    Firma to uznala, oľutovala a daň doplatila. Skutok tak nie je vnímaný ako trestný čin. Kiska na utorkovej (12.9.) tlačovej konferencii vysvetlil, že daňový úrad mal iný názor ako firma KTAG na zaúčtovanie položky.

    Podobné prípady sú podľa hlavy štátu bežné, on osobne nemá čo skrývať. 

    - Reklama -