Podľa Danka by sme si mali pripomínať, akým veľkým utrpením prešli európske štáty pri vyvražďovaní svojich predkov a blízkych

    0
    Eduard Šarmazanov a Andrej Danko (Autor: TASR)

     “Je veľmi dôležité, aby sme si my – európske štáty – pripomínali, akým veľkým utrpením sme si prešli pri vyvražďovaní vašich predkov, blízkych. Najmä preto, aby sme sa z toho dokázali poučiť, odsúdili ich a dali posolstvo do budúcnosti našim deťom,” vyhlásil Danko. 

    Je rád, že v parlamente otvorili výstavu, ktorá približuje utrpenie Arménov počas genocídy. Šéf parlamentu zdôrazňuje, že na hrôzy genocídy nesmú ľudia zabudnúť.

    “Genocída arménskych, gréckych a asýrskych menšín v Osmanskej ríši sa považuje za jednu z najväčších katastrof 20. storočia, ktorá vzala život dvom miliónom nevinných kresťanov,” vyhlásil Šarmazanov. Treba to podľa neho pripomínať. Zdôraznil, že nevinní kresťania a jezídi sú stále vyhladzovaní pre svoj etnický pôvod a náboženstvo. “To je neprípustné,” vyhlásil Šarmazanov.

    Medzinárodné spoločenstvo musí podľa neho odsúdiť popieranie genocídy kresťanského obyvateľstva v Osmanskej ríši, agresiu zo strany Azerbajdžanu v roku 2016 či genocídu jezídov.

    - Reklama -