Pod nadvládou militantov sa žije výborne, pridajte sa! Učiteľ vyzýva ľudí, aby sa pridali na stranu IS

    0
    V škole po výbuchu. Ilustračná fotografia (Autor: AEJKhalil)

    Muhammad Daniel sa narodil na Novom Zélande ako Mark John Taylor, ale meno si zmenil, keď sa pridal na stranu radikálnych islamistov. „Žiť v srdci Islamského štátu je dobrá skúsenosť a vyzývam všetkých, aby prišli a presvedčili sa na vlastné oči,“ napísal Muhammad Daniel do svojho profilu na profesnej sieti LinkedIn, ktorá slúži na hľadanie nových pracovných kontaktov a príležitostí.

    IS je miestom pre celú rodinu…

    Daniel sám seba na internete opisuje ako „profesionálneho manažéra vzdelávania“ a ako miesto svojej práce uvádza sýrske mesto Rakká, ktoré je baštou militantov z takzvaného Islamského štátu. „Nie je tu žiadne nebezpečenstvo a je to skvelé miesto, kam priviesť celú rodinu, až na nálety stíhačiek Západu, ktoré vždy bombardujú civilistov,“ cituje lektora angličtiny novozélandský spravodajský portál Stuff.co.nz.

    Podľa informácií na profile LinkedIn, ktorý stihla spoločnosť medzičasom odstrániť zo siete, učí novozélandský islamista po anglicky deti vo veku od 5 do 12 rokov. Touto prácou sa zaoberá údajne od októbra 2014. „Som lojálny, disciplinovaný, tvrdo pracujúci a mám širokú škálu rôznych schopností,“ napísal Muhammad Daniel do informácií pre potenciálnych zamestnávateľov, ktorí by mali o jeho služby prípadný záujem.

    Stará známa firma

    Pre novozélandské úrady nie je činnosť tohto džihádistického učiteľa až takou novinkou. V minulosti Daniel zverejnil na sociálnej sieti fotografie, na ktorých páli svoj novozélandský pas a vyzýva krajanov, aby sa pridali k radikálnym islamistom a zaútočili na Novom Zélande.

    Najznámejší prešľap tohto pedagóga však pochádza z roku 2014, keď západné spravodajské služby dokázali presne určiť polohu militantov z takzvaného Islamského štátu len vďaka tomu, že Daniel publikoval na Twitteri fotografie a zabudol pritom vypnúť lokalizačné služby, ktoré určia polohu odosielateľa vo chvíli zverejnenia príspevku.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -