Počiatek prehovoril: Neskončil som pre Bašternáka

    0
    Ján Počiatek a Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    Prednedávnom zazneli hlasy, ktoré hovorili, že exminister dopravy a financií Ján Počiatek vedel, čo robí a svoj odchod z politiky si naplánoval. Že smerácky exminister odišiel z politiky práve pre kauzu Bašternák, vyhlásila opozičná poslankyňa Jana Remišová z OĽaNO-NOVA a odvoláva sa na fakt, že polícia obnovila vyšetrovanie v kauze 13. apríla, čo je ten istý deň, ako podpísal predseda parlamentu Andrej Danko nástup Počiatkovho náhradníka.

    Počiatek toto tvrdenie odmieta. „Je to absolútny nezmysel. Už dávno som bol rozhodnutý v politike skončiť a navyše vyšetrovanie pána Bašternáka sa ma vôbec netýka. S firmami, ktoré sú vyšetrované, nemám nič spoločné,“ povedal exminister v e-mailovom rozhovore pre SME.sk, v ktorom sa vyjadril aj k prezeraniu jeho účtu poslaneckým asistentom zo SaS Filipom Rybaničom. „Ak konal na príkaz svojho politického pána, je to precedens. Porušil totiž evidentne zákon. A to znamená, že opozícia sa neštíti porušovať zákon v záujme politického boja.“

    Počiatek komentoval aj firmu B. A. Hous, v ktorej je akcionárom a od ktorej dostával peniaze. Podľa jeho slov spoločnosť nikdy neobchodovala so štátom, nestratilo sa jej účtovníctvo a nie je ani napísaná na žiadneho bieleho koňa. „Akcionárom som od roku 2008 a v súčasnosti vlastním 50 percent akcií. Všetky platby, ktoré som od tejto firmy v minulosti prijal, boli vždy splátkami záväzkov voči akcionárovi,“ vysvetlil príjmy zo spoločnosti B. A. Hous.

    - Reklama -