Počet obetí útoku v Ankare stúpol na 32. Vláda stopla prístup na Facebook a Twitter

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Výbuch auta v štvrti Kizilay neďaleko hlavnej autobusovej stanice pri parku Güvenpark si vyžiadal tiež najmenej 75 zranených.

    K tragickému incidentu sa nateraz neprihlásila žiadna skupina. Reuters však s odvolaním sa na nemenovaný zdroj píše, že z predbežných záverov vyšetrovania vyplynulo, že za incidentom pravdepodobne stojí zakázaná extrémistická skupina Strana kurdských pracujúcich (PKK) alebo jej niektorá spriatelená skupina.

    Prokurdská Ľudovodemokratická strana (HDP) medzičasom zverejnila stanovisko, v ktorom tento čin ostro odsúdila.

    Vláda v Ankare v reakcii na incident a šíriace sa fotografie a videá z miesta činu uvalila embargo na prístup na sociálne siete Facebook a Twitter, informovala spravodajská stanica CNN Türk.

    Podľa stanice NTV vybuchlo neďaleko autobusovej stanice auto, v ktorom bola bomba. Niektoré zdroje uvádzajú, že mohlo ísť o samovražedný útok. Výbuch údajne zasiahol autobus s 20 cestujúcimi. Požiar zachvátil viacero okolostojacich áut. Bezpečnostné zložky celú oblasť evakuovali.

    Po explózii z miesta činu hlásili streľbu a dym bolo vidno z okruhu dva a pol kilometra. Na miesto smerovali sanitky, hasičské autá a policajné vozy.
    Internetové vydanie denníka Hurriyet napísalo, že bomba explodovala neďaleko ministerstva školstva, v oblasti sú tiež ministerstvá spravodlivosti a vnútra.
    Vo februári zomrelo pri bombovom útoku v Ankare 29 ľudí, k incidentu sa prihlásili kurdskí militanti.

    - Reklama -