Počet obetí útokov na Srí Lanke sa zvýšil, polícia tam zadržala 18 podozrivých

    0
    Muž na záberoch s bezpečnostných kamier, ktoré odvysielala televízia ABC News prichádza k jednému z kostolov na Srí Lanke (Autor: YouTube.com)

    Srílanské bezpečnostné zložky v stredu informovali, že zadržali 18 osôb podozrivých v súvislosti s útokmi z Veľkonočnej nedele.

    Hovorca polície spresnil, že podozriví boli zadržaní počas pátracej operácie policajných a bezpečnostných zložiek, pričom boli využité ich právomoci vyplývajúce z výnimočného stavu vyhláseného v reakcii na útoky.

    Hovorca armády spresnil, že policajné a bezpečnostné zložky na základe získanej informácie urobili raziu na troch miestach, pričom zadržali 17 ľudí.

    Osemnásteho podozrivého zatkli v ďalšej, štvrtej, lokalite. Od nedele tak polícia v súvislosti s útokmi zadržala 58 ľudí. 

    Spomínané razie sa uskutočnili po tom, ako premiér Ranil Vikramasinghe pripustil, že na úteku môže byť viacero islamistických radikálov, a nevylúčil ani riziko ďalších bombových útokov.

    “Je niekoľko ďalších ľudí na úteku,” povedal Vikramasinghe. “Takže ich musíme zatknúť,” dodal.

    Srílanská vláda z útokov na hotely a kostoly v metropole Kolombo a okolí obvinila miestnu islamistickú skupinu Národné monoteistické hnutie (NTJ).

    K zodpovednosti za útoky sa v utorok prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát. 

     

    - Reklama -