Po útoku Západu našli Sýrčania dve nevybuchnuté strely. Dali ich Rusom

    0
    Nočná obloha so svetelnými stopami raketových striel nad Damaškom počas útoku USA, Francúzska a Veľkej Británie na ciele v Sýrii. (Autor: TASR)

    Obe sú v pomerne dobrom stave. Tieto strely boli odovzdané predvčerom (17. apríla) ruskému dôstojníkovi… a včera (18. apríla) boli poslané lietadlom do Ruska,” uviedol zdroj.

    TASS zatiaľ nemá od ruského ministerstva obrany oficiálne potvrdenie týchto informácií.

    Spojené štáty spolu s Britániou a Francúzskom podnikli 14. apríla vzdušné útoky na Sýriu v reakcii na údajné použitie chemických zbraní v sýrskom meste Dúmá tamojším režimom zo 7. apríla. Damask a Moskva obvinenia odmietajú.

    Pentagón po útoku vyhlásil, proti trom cieľom v Sýrii bolo použitých 105 “zbraní” a že sýrska protivzdušná obrana ani jednu z nich neodklonila.

    Avšak podľa ruského ministerstva obrany sýrske systémy protivzdušnej obrany sovietskej výroby zostrelili 71 z celkových 103 striel s plochou dráhou letu a rakiet zem-vzduch, ktoré USA a ich spojenci vystrelili. Zranenia utrpeli traja ľudia. Ani jedna zo striel a rakiet nesmerovala do zóny zodpovednosti ruských systémov protivzdušnej obrany na námornej základni Tartús a leteckej základni Humajmím. Ruské systémy tak neboli aktivované.

    - Reklama -