Po údere z Bruselu schytalo Slovensko a Maďarsko ďalší aj z Nemecka. Treba zvýšiť tlak na štáty, ktoré sú nesolidárne v migračnej kríze, vyhlásil Schulz

    0
    Bývalý predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz (Autor: SITA)

    Podľa jeho vyjadrenia pre agentúru DPA “sa ten, kto vypovedá európsku solidaritu v otázke utečencov, nemôže inde solidarity dožadovať”.

    “Preto sa ako spolkový kancelár nebudem spolupodieľať na nijakom finančnom plánovaní EÚ, pokým krajiny ako Maďarsko zostanú v utečeneckých otázkach nesolidárne,” dodal hlavný vyzývateľ terajšej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v nadchádzajúcich voľbách.

    Súdny dvor EÚ dnes v plnom rozsahu zamietol žaloby Maďarska a Slovenska proti rozhodnutiu Rady EÚ zo septembra 2015, na základe ktorého majú byť prerozdelené medzi členské štáty EÚ desaťtisíce migrantov zo záchytných centier v Grécku a Taliansku.

    “Je to jasná porážka pre (maďarského premiéra) Viktora Orbána, ktorému dvorí CSU,” povedal Schulz v narážke na politiku Kresťansko-sociálnej únie v Bavorsku (CSU), sesterskej strany Merkelovej Kresťanskodemokratickej únie (CDU).

    Dodal, že dnešný rozsudok je zároveň jasnou odpoveďou pre členské štáty EÚ, ktoré sa domnievali, že nemusia dbať na platné právo.

    - Reklama -