Po škandále s eurofondmi treba zastaviť morálny rozklad na ministerstve školstva, povedal Kiska pri stretnutí s budúcou ministerkou

    0
    Kandidátka SNS na pozíciu ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová a prezident SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Prezident zopakoval, že sme na Slovensku stratili úctu k vzdelaniu, k učiteľskému remeslu. „Treba nám zastaviť úpadok vzdelania, treba sa nám sústrediť na predškolské vzdelávanie, základné školy, stredné školy, vysoké školy, výskum,“ uviedol Kiska. Pred budúcou ministerkou podľa jeho slov stojí ťažká politická úloha, presadiť zmeny v školstve. „Treba po škandále, ktorý bol na ministerstve školstva, treba zastaviť taký morálny rozklad, ktorý na ministerstve prebieha,“ zdôraznil.

    Lubyová sa ešte pred samotným menovaním nechcela vyjadrovať k vedeniu rezortu. Viac má povedať v stredu po vymenovaní. „Som rada a vážim si ponuku, ktorú som dostala od pána predsedu Danka a SNS, aby som sa ako odborníčka venovala vedeniu tak významného rezortu ako školstvo, veda a výskum,“ uviedla.

    Predseda SNS Andrej Danko v pondelok (11.9.) potvrdil, že novou ministerkou školstva sa stane Martina Lubyová zo Slovenskej akadémie vied. Na tomto poste vystrieda Petra Plavčana, ktorý po kritike pre rozdeľovanie eurofondov na výskum a inovácie abdikoval koncom augusta na svoju funkciu. Lubyová je členkou predsedníctva Slovenskej akadémie vied (SAV).

    - Reklama -