Po odbornej stránke určite áno. Po morálnej jedine tak v Burkina Faso, zaznelo. Opozícia Procházku za ústavného sudcu nechce

    0
    Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Procházka hovoril o záujme byť ústavným sudcom v rozhovore Denníka N. Vravel, že o päť rokov by rád písal rozhodnutia Ústavného súdu. Odborne sa na to cíti, nikoho ale o kandidatúru žiadať nechce, ani si to nemieni vybavovať.

    Po odbornej stránke by si Procházku na Ústavnom súde vedelo predstaviť OĽaNO. “Po odbornej stránke určite áno. Po morálnej jedine tak v Burkina Faso,” uviedol za hnutie jeho líder Igor Matovič. SaS považuje Procházkovu kandidatúru “za príliš hypotetickú úvahu”.

    V Sme rodina Procházku odmietajú. “Keby pán Procházka kandidoval na post ústavného sudcu, našu podporu nedostane. Človek, u ktorého je také silné podozrenie, že opakovane verejne klamal (nahrávka Matoviča, popretie stretnutia s premiérom Ficom po voľbách), by ústavným sudcom byť nemal,” odpovedalo hnutie Borisa Kollára.

    Koaličný Most-Híd na otázky o prípadnej Procházkovej kandidatúre TASR odpovedal, že aktuálne sa zaoberá zmenami spôsobu kreovania Ústavného súdu SR a nastavením nových pravidiel pre výber ústavných sudcov. “Výberu konkrétnych kandidátov sa nevenujeme,” doplnila hovorkyňa Klára Debnár.

    Na Ústavnom súde SR vyprší funkčné obdobie deviatim sudcom a úlohou parlamentu bude zvoliť 18 kandidátov, z ktorých si prezident Andrej Kiska vyberie deviatich sudcov.

    - Reklama -