Po brexite dochádza v Británii k týraniu dôchodcov. Dôvod: chceli odísť z EÚ

    0
    Zástava EÚ a britská zástava pred Európskym domom v Londýne (Autor: TASR)

    Britskí seniori sú podľa odborníčky OSN na ľudské práva Rosy Kornfeldovej-Matteovej terčom obťažovania v súvislosti s ich vekom. Mladí ľudia totiž nesúhlasia s prevažujúcim názorom seniorov, že EÚ treba opustiť.

    Výsledok referenda tak rozdelil britskú spoločnosť a ešte predtým, než sa vôbec začal proces vystúpenia z EÚ, boli už napáchané škody. Politické elity sa vzdávajú svojich funkcií a Británia je uvrhnutá do chaosu.

    Podľa Kornfeldovej-Matteovej je absolútne neprijateľné, aby sa médiá dovolávali obmedzenia volebného práva na základe veku. Je to v zrejmom rozpore s medzinárodným právom.

    Bez práva voliť?

    „Jeden časopis dokonca navrhol, aby sa penzistom odobralo právo voliť, rovnako ako sa im odoberá vodičský preukaz vo chvíli, keď dosiahnu určitý vek,“ uviedla vo svojom vyhlásení.

    Súčasná diskriminácia starých ľudí ich potom stavia na okraj spoločnosti a izoluje ich. „Je zároveň úzko spojená s násilím a týraním na verejnosti aj v súkromí, ktoré je následkom stereotypizácie a zvaľovania viny, ktoré posilňujú podvedomé motívy,“ napísala Kornfeldová-Matteová.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -