Po Matovičovi ide polícia. „Biely kôň“ Vandák mal politika podržať, nakoniec ho úplne potopil

    0
    Poslanec NR SR za stranu OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    Igor Matovič sľúbil, že všetky okolnosti kauzy, ale aj dokumenty, ktoré s ňou súvisia, „odtajní“ na utorkovej tlačovke. Tú ale Matovič preložil na stredu s odôvodnením, že je chorý. Robert Fico nedávno obvinil lídra OĽaNO z daňových podvodov v súvislosti s firmou regionPress, ktorá mu patrila. Premiér tvrdí, že v auguste v roku 2008 firmu predal Pavlovi Vandákovi za 122 miliónov slovenských korún a všetko účtovníctvo údajne skončilo v zbere. Zmluva bola „podozrivo“ uzavretá deň pred daňovou kontrolou a o dva mesiace Matovič od nej údajne odstúpil.

    O predsedu Obyčajných ľudí sa už zaujíma aj polícia. V kauze začala trestné stíhanie pre zločin skresľovania údajov hospodárskej evidencie. Za tento trestný čin hrozí páchateľovi väzenie až ôsmich rokov. Cez víkend, v sobotu o piatej hodine večer, prišiel na políciu vypovedať Pavel Vandák. Ten potvrdil Ficovu teóriu, že bol „biely kôň“.

    Vandák vo svojej výpovedi opisuje aj detaily toho, ako sa s Matovičom postarali o niektoré dokumenty. Opísal ako zo suterénu firmy zaniesol krabice do Matovičovho Mercedesu Vito. Zaparkovali ho pred Vandákovým domom, no ráno tam údajne už nebol. „Volal som Matovičovi a vravím mu, že Vito nie je pred barakom. On mi len odsekol, že o to sa nestaraj,“ povedal Vandák vo svojej výpovedi. Líder Obyčajných ľudí ho dokonca mal upozorniť na blížiacu sa daňovú  kontrolu a pripomenul mu, že sa má naučiť nejaké veci, a zakázal mu dvíhať telefón. Mal mu ešte povedať, že účtovníctvo dal do zberu, lebo ho nemal kde skladovať. O kauze informoval denník SME.

    - Reklama -