Po Los Angeles zavreli školy aj v New Yorku. Hrozí teroristický útok

    0
    Dvojičky, symbol Manhattanu, zničil teroristický útok z 11. septembra 2001. (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Informovala o tom tlačová agentúra Reuters a dodala, že podobnú vyhrážku dostal aj New York. Tamojší predstavitelia ju však posúdili ako ,,nedôveryhodnú”.
    Bezpečnostné orgány prehľadali v oblasti Los Angeles okolo 900 škôl. Rozsah tejto akcie bol bezprecedentný, keďže ide o druhý najväčší školský okrsok v USA. Do okrsku s rozlohou 1 865 štvorcových kilometrov patrí samotné Los Angeles, ako aj vyše 30 menších miest alebo ich častí.
    Šéf polície v New Yorku oznámil, že tamojší predstavitelia dostali podobnú vyhrážku, a naznačil, že zatvorenie všetkých škôl v Los Angeles bolo zrejme ,,prehnanou reakciou”.

    Školský okrsok Los Angeles dostáva vyhrážky pravidelne, ale táto najnovšia bola výnimočná, vyhlásil riaditeľ Ramon Cortines. ,,Toto je výnimočná vyhrážka… Netýkala sa jednej školy ani dvoch či troch, týkala sa mnohých škôl,” povedal na tlačovej konferencii, ktorá sa začala krátko pred znovuotvorením škôl.
    ,,Nedovolím, aby deti vstúpili do nejakej budovy, kým neviem, že je bezpečná,” zdôraznil Cortines.
    Vyšetrovatelia v súvislosti so zatvorením škôl v Los Angeles preverovali prípadné uloženie bomby či bômb. Vyhrážka prišla e-mailom, bola zaslaná členovi školskej rady pre oblasť Los Angeles a spomínali sa v nej batohy a balíky.

    Policajný komisár pre mesto New York William Bratton uviedol, že tamojší školský systém, ktorý je najväčším v USA, dnes takisto zaznamenal vyhrážku. Bola však posúdená ako ,,”nedôveryhodná”. Bratton dodal, že e-mail bol ,,takmer rovnaký” ako ten, ktorý dostalo Los Angeles.

    - Reklama -