Po Grécku, Turecku, Taliansku a Malorke bol Kiska na ďalšom výlete. Tajne. Kde dovolenkoval tento raz?

    0
    Prezident Andrej Kiska na návšteve firmy Lunter (bývalá Alfa Bio) (Autor: SITA)

    Nad strechou sídla slovenského prezidenta viala minulý týždeň štandarda aj napriek tomu, že Andrej Kiska dovolenkoval v Grécku.

    S otázkami, či je prezident Andrej Kiska na súkromnej dovolenke v Grécku a ak áno, kedy odišiel a kedy sa vráti, sa uplynulý štvrtok obrátil denník Pravda na Kiskovho hovorcu Romana Krpelana. Ten spočiatku nebol ochotný reagovať. Až po dvoch urgenciách napokon redakcii len stroho odpovedal: „Prezident bol počas jesenných prázdnin so svojimi deťmi.“

    Odborníčka na protokol Mária Holubová sa vyjadrila, že ak bol prezident skutočne minulý týždeň na dovolenke v zahraničí, znovu tým len dokázal, že s protokolom a harmonogramom svojich povinností si veľkú starosť nerobí. „Funkcia prezidenta je však práca, povolanie, zviazané s prísnym dodržiavaním istých pravidiel,“ pripomína.

    Nielen ignorovanie zvinutia štandardy, ale aj zvolený čas dovolenky považuje Holubová za nevhodný. Pre oddych štátnikov sú podľa nej najvhodnejšie letné mesiace.

    Denník Pravda ďalej uvádza, že pred touto dovolenkou už Andrej Kiska tento rok absolvoval minimálne štyri ďalšie. „V Grécku si prezident užíval aj na prelome júna a júla, nasledovalo Turecko aj Taliansko. Navyše mal odpočívať aj na španielskej Malorke. Keďže ani o jednej z týchto ciest prezident vopred neinformoval, dá sa predpokladať, že ich mohlo byť aj viac,“ informuje.

    „Hoci aj prezident má nárok na oddych, ako najvyšší ústavný činiteľ má aj povinnosť informovať o svojich odchodoch z krajiny. On tak nerobí, čo zdôvodňuje ochranou súkromia svojich maloletých detí,“ píše denník.

    - Reklama -