Plavčan si za dva týždne stihol vytvoriť neslávnu povesť. Ako na to zareaguje Danko, ktorý ho nominoval?

    0
    Peter Plavčan (Autor: SITA)

    Minister Plavčan je vo funkcii iba dva týždne a opozícia už vyvíja tlak na jeho odvolanie. Argumenty ministerstva školstva, ktoré hovoria, že opozičný poslanec Miroslav Beblavý sa chce takýmto spôsobom iba zviditeľniť, sú podľa Petra Javůrka nedostatočné. Podstatná je otázka: „Má minister Plavčan vo svojom profesionálnom životopise položku študentský pôžičkový fond a Slavia Capital alebo nie?“

    Javůrek vo svojom komentári v denníku Pravda píše, že vyjadrenie ku kauze, ktoré ponúklo ministerstvo školstva a to že polícia a prokurátor pred piatimi rokmi označili predmet ako nedôvodný, je veľmi slabé. „Navyše to je presne jedna z tých odpovedí, ktoré už roky pijú ľuďom krv a prispievajú k znižovaniu dôvery v politiku,“ myslí si komentátor a dodáva: “Je to otázka dôvery, ktorá keď môže byť podkopaná hneď na začiatku, bude na sto percent podkopávaná celé štyri roky.”

    To, že sa štátny úradník v minulosti ocitol uprostred konfliktu záujmov, neznamená, že ho hneď musí vyšetrovať prokurátor, ale je otázne, či si neskôr zaslúži byť ministrom. Andrej Danko tak podľa Javůrka stojí pred dilemou a je si toho aj dobre vedomý, lebo po úvodnom vyjadrení podpory novému ministrovi Plavčanovi v súčasnosti už mlčí. Komentátor upozorňuje aj na to, že SNS je už dlhodobo známa svojimi personálnymi problémami. „Hrdo sa dá vždy. Odborne sa dá iba s odborníkmi, ktorí však nerastú na stromoch. A slušne sa dá len s ľuďmi, ktorí sú nespochybniteľní,“ uzatvára svoj komentár v denníku Pravda Javůrek.

    - Reklama -