Plamene v Džungli zahasili a migranti sa znova vracajú, napriek nariadeniam úradov a prítomným policajtom

    0
    Migranti nesú vrecia so svojimi osobnými vecami pri severofrancúzskom meste Calais (Autor: TASR)
    Už vo štvrtok zodpovední skonštatovali, že akcia na vypratanie Džungle, ktorú úrady odštartovali v pondelok, je dokončená. „V tábore nie sú žiadni ďalší migranti,“ oznámila samospráva v Calais. 
     
    Trosky Džungle rozoberajú za pomoci ťažkej techniky a pod dohľadom polície, ale ani tá podľa agentúry RT nestačila. Skupinky migrantov údajne prekročili policajné bariéry a obišli hliadky, ktoré im mali brániť v návrate, a snažia sa na mieste znova usadiť. 
     
    Úrady do tábora podľa SkyNEWS púšťajú bez problémov tých migrantov, ktorí si tam chcú ísť po osobné veci. Tie však často zničil požiar, pre ktorý museli úrady rýchlo evakuovať tisícky obyvateľov takzvanej Džungle. Zo založenia požiaru polícia podozrieva štvoricu zadržaných migrantov. 
     
    Ľudí, ktorí boli ochotní presťahovať sa z katastrofálnych životných podmienok Džungle pri Calais, premiestnili francúzske migračné úrady po celej krajine. Jedným z miest, ktoré prijali časť migrantov, najmä žien a detí, je Charleville-Mézières. Starosta tohto mesta Boris Ravignon je však z opatrení na vypratanie Džungle sklamaný a pre britský the Sun povedal, že lákadlo, ktorým je cesta do Veľkej Británie, spôsobí obnovenie ilegálneho tábora do niekoľkých týždňov. 
     
    - Reklama -