Piloti zo zostrelenej stíhačky sú predsa len nažive? Sú v zajatí?

    0
    Ruská stíhačka Su-34 vypúšťa bombu v Sýrii (Autor: SITA)

    Najprv svet šokovala informácia, ako po katapultovaných ruských pilotoch začali v Sýrii strieľať povstalci bojujúci proti režimu Baššára Asada. Stalo sa tak potom, ako ruskú stíhačku zostrelili Turci. Podľa prvotnej informácie mali byť obaja piloti mŕtvi. Príslušníci skupiny zvanej Turkménska brigáda v Sýrii mali do nich strieľať, keď chceli padáky nasmerovať na územie ovládané Baššárom Asadom. Turci však majú inú verziu, informuje Reuters.

    Chcú ich dostať zo zajatia

    Turci veria, že dvaja piloti, ktorých mali zabiť povstalci, sú stále nažive. Naopak, vraj sa ich snažia dostať zo zajatia sýrskych povstalcov. Agentúre Reuters to povedal istý predstaviteľ tureckej vlády. „Naše jednotky, ktoré dostali informácie, že piloti sú nažive, sa ich snažia bezpečne dostať zo zajatia opozičných rebelov,“ povedal.

    Pred chvíľou svet šokovala aj správa o zlikvidovaní ruského vrtuľníka, ktorý mal za úlohu katapultovaných pilotov nájsť. Zasiahla ho totiž raketa vystrelená sýrskymi rebelmi. Vrtuľník stihol pristáť na zemi, po druhej rane bol zničený. Posádke sa podarilo dostať von. Podľa najnovších informácií však zahynul jeden ruský vojak.

    - Reklama -