Petržalka okradla vlastných obyvateľov, ktorým sa zvýšia náklady na parkovanie, píše v komentári Dag Daniš

0
Ilustračné foto: Parkovanie v bratislavskej Petržalke (Autor: SITA)

Petržalčania budú musieť po novom zaplatiť za takzvané rezidentské parkovacie karty. Starosta mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan totiž po dohode s vládnym SMERom-SD rozhodol, že sa za parkovanie na sídlisku na pravom brehu Dunaja bude platiť. Bajan vyhlásil súťaž, do ktorej sa prihlásila trojica firiem. Jedna z nich ponúkala, že zabezpečí parkovacie služby za 27 eur ročne. Druhá chcela 15 eur ročne. Ani jedna z nich však tender nevyhrala. Zákazku získala spomínaná firma EEI, ktorá za parkovacie karty požaduje od obyvateľov Petržalky 40 eur ročne.

Konkurentov vylúčili pre formality

Podľa Daga Daniša starosta Bajan a jeho ľudia vedeli, že nemôžu len tak ignorovať lacnejšie ponuky. Spoločnosť VINCI, európskeho lídra v poskytovaní parkovacích služieb, aj druhú neúspešnú firmu CINOOC vyradili zo súťaže pre formálne pochybenia. Pri otváraní obálok tak zostala v hre iba jediná spoločnosť a tou bola práve EEI.

Petržalka týmto krokom podľa Daga Daniša vlastne okradla svojich obyvateľov. EEI si chce brať z každej karty 40 eur bez DPH. S DPH sa cena za ročné parkovanie pre Petržalčanov vyšplhá na najmenej 48 eur. To je takmer trikrát viac, ako bola najlacnejšia cenová ponuka. EEI dostane z jednej ročnej rezidentskej karty 48 eur, aj keby petržalskí poslanci schválili nižšie poplatky. Zmluva je totiž postavená tak, že rozdiel medzi tým, čo zaplatia obyvatelia, a celkovým 48-eurovým poplatkom za parkovanie doplatí v mestská časť Petržalka z rozpočtu. Uviedol Dag Daniš pre portál Konzervativnyvyber.sk.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -