Peťko, pošli im pusinku, odkázal smerák Blaha Osuskému, ktorý ide vítať amerických vojakov. Reakcia Osuského však nebola o nič slabšia…

    0
    Peter Osuský, SaS (Autor: SITA)

    Príchod amerického konvoja je predmetom vášní nielen obyčajných občanov, ale aj poslancov. Ľuboš Blaha nechápe postoj Petra Osuského, ktorý sa z krátkej návštevy americkej armády teší. A má pre neho jasný odkaz: Zapáľ im prskavky a pošli pusinky.

    Dávno ho takto nikto nerozosmial

    Poslanec Osuský konvoj víta, Blaha odsudzuje. „Ja som si vždy myslel, že takíto ľudia jednoducho neexistujú a že všetky tie vlajočky v telke musia držať len akísi armádni komparzisti, veď, preboha, prečo by niekto vítal tanky?“ pýta sa na sociálnej sieti Blaha. Sú však aj takí ľudia a ako Blaha poznamenal, naozaj existujú a neklamú, pretože ho videl na vlastné oči v parlamente. Smerák tvrdí, že ho už dávno takto nikto nerozosmial. Osuský zvoláva na akciu, na základe ktorej možno ukázať, že Slovensko, to nie sú len Čarnogurský, Blaha a Chmelár, a pre tých, ktorí chcú privítať americký konvoj, je pripravený autobus. Blahu to však úprimne pobavilo.„Peťko môj, vezmi americkú vlajočku, naskoč do busíku a utekaj, nech to stihneš, božechráň, že by ťa tam súdruhovia z juesej nevideli, ako mávaš. Pekne všetky tie tanky privítaj, uroň slzu dojatia, zapáľ prskavku, pohlaď nežne nejaký obrnený transportér, pošli pusinku americkým vojakom,“ odporúča mu, pričom ho označuje za rusofóba.

    Maskovaný komunista

    Zaujímalo nás preto, čo mu na toto odkazuje Osuský. „Konvoj pôjdem privítať aj s celou mojou rodinou. Tak ako prišli tisíce Pražanov a Čechov pri podobnej príležitosti. Na rozdiel od neho nie som marxista a „Chavezista“. Nechcem návrat komunizmu, ktorý on maskovane chce,“ vrátil mu úder Osuský. „Pôjdem tam spokojne, presvedčene, s americkou zástavou. Veď to boli Američania, kto dal Európe, a menovite Československu, slobodu celkovo trikrát. Vďaka nim sa teraz nerozprávame ani po maďarsky, ani tu nehajlujeme. Obamu by som nevítal, ale americký konvoj áno,“ uzavrel Osuský. Americký konvoj, ktorý má prejsť dnes cez Slovensko, bude tvoriť vyše 600 amerických vojakov a 150 kusov techniky. Proti nemu sa organizuje niekoľko protestných zhromaždení a na sociálnej sieti mobilizoval občanov napríklad aj Ján Čarnogurský.


     

    - Reklama -