Pellegriniho vláda nechala prázdny sklad hmotných rezerv, vyhlásil Matovič. Klame a chrlí zlo, reaguje Pellegrini

    0
    Igor Matovič a Peter Pellegrini pri odovzdávaní úradu novému premiérovi (Autor: TASR)

    „Nachádza sa tam nula kusov jednorazových ochranných oblekov pre zdravotníckych pracovníkov, nachádza sa tam nula kusov návlekov na obuv k ochranným oblekom, nula kusov ochranných okuliarov, nachádza sa tam nula kusov respirátorov ffp3, to sú tie kľúčové respirátory, ktoré majú chrániť lekárov a zdravotné sestra. Nachádza sa tam nula kusov respirátorov ffp2,” vyhlásil Matovič.  

    Jeho predchodca Pellegrini na to reagoval vo vysielaní TA3 v relácii V politike. Ako uviedol, už v  januári vyzývali nemocnice a zdravotnícke zariadenia, aby nakupovali materiál. „Správy štátnych hmotných rezerv nie je všetko.  Nakupovali nemocnice, nakupovali hasiči, nakupovali policajti, mestá, župy,” objasňoval Pellegrini, že sa nakupuje a spotrebúva z viacerých strán.

    Pellegrini uviedol, že rozumie  Matovičovej politike označiť Pellegriniho vládu za úplne zlú a oni to vyriešia,  ale “nie je to môj štýl politiky”. Pellegrini povedal, že o respirátoroch sa mu už dva mesiace sníva, lebo  iné s Denisou Sakovou nerobili len riešili ako ich zohnať a dostať na Slovensko.  

    Šéf Správy štátych hmotných rezerv Kajetán Kičura potvrdil, že Pellegriniho vláda ho oslovila s nákupom až 27. februára. Je to podľa neho neskoro?

    Vláda začala oveľa skôr ako iné štáty, mne neprináleží hodnotiť vládu,“ povedal Kičura. 

    Igor Matovič uviedol, že ak Kičura nevysvetlí nákupy, v pondelok ho odvolajú z funkcie.  

    “Jedna vec  je zabezpečiť rýchlo a druhá vec je efektívne. Odpovede dostaneme v najbližších hodinách,”  uviedol Matovič.  

    Matovič tiež kritizuje, že Slovensko  nakúpilo rýchlotesty a má len 3000 testov. Pellegrini uviedol,  že zohnať testy je celoeurópsky problém. Pellegrini považuje z hľadiska šírenia koronvírusu za najdôležitejšie,  že sa občania Slovenska naučili pristupovať k samým sebe ako k nakazeným, vyhýbať sa skupinám, návštevám, dodržiavať hygienu, lebo  ak by sa to nespravilo, “boli by sme dnes ako v Taliansku či Španielsku”.

    Podľa  Pellegriniho  Matovič klame a chrlí síru,  čím si pripravuje pôdu, že ak situáciu nezvládne, zvalí to na predošlú vládu. 

    Autor: lb

    - Reklama -