Pellegrini tvrdí, že mu záleží na tom, čo máme v peňaženke: Za rozpočtom vidím ľudí, či dostanú čo majú dostať

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Predložili sme prvýkrát v histórii krajiny vyrovnaný rozpočet. Slovenská republika v roku 2019 neminie už ani o euro viac ako vyberie na daniach a poplatkoch,” zdôraznil Pellegrini. To podľa neho ukazuje, že verejné financie sú vo výbornej kondícii.

    Zároveň vláda pod jeho vedením financuje všetky priority. “V prvom rade sa musíme postarať o našich seniorov, deti, zdravotne postihnutých, všetkých, ktorí sú chorí. To sú obrovské výdavky v miliardách eur. Myslím, že to robíme veľmi správne,” zdôraznil.

    Popri tom ešte vláda prichádza s viacerými opatreniami, pripomenul Pellegrini. “Dokážeme najvýraznejšie v histórii zvýšiť platy. Vyčlenili sa významné investície do nemocníc. Opatrenia pre poľnohospodárov, pokračovanie vo významnom vyzbrojovaní v rámci obrany, stámilióny viac v školstve. Toto sú všetko veci, ktoré sa musia odzrkadliť v lepšej kvalite života ľudí,” vymenoval šéf exekutívy.

    Aj pri snahe o zodpovedné hospodárenie je rozpočet podľa Pellegriniho prioritne pre ľudí, nie pre analytikov, štatistikov či Brusel. “Ja za rozpočtom vždy vidím ľudí, či dostanú čo majú dostať, či im dokážeme zvýšiť to, čo majú v peňaženkách, aby sa im lepšie a ľahšie žilo. To je pre mňa dôležité,” dodal.

    - Reklama -