Pellegrini takto komentuje ponuku byť lídrom kandidátky Smeru

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Skúška zodpovednosti. Takto nazval svoj aktuálny komentár pre Hospodárske noviny Pellegrini. Vracia sa v ňom k udalostiam z uplynulého týždňa, pričom poukazuje na dve konkrétne, ktoré zo svojho pohľadu vníma ako veľké politické výzvy. 

    Jednou je podľa Pellegriniho ponuka predsedu Smeru Roberta Fica, ktorý avizoval, že premiéra navrhne ako lídra volebnej kandidačnej listiny najsilnejšej koaličnej strany. Druhým momentom je skutočnosť, že vláda odobrila návrh zákona týkajúceho sa tzv. stratifkácie nemocníc.

    „Rozhodol som sa prijať ponuku vedenia strany Smer a jej predsedu viesť volebnú kandidátku našej strany do parlamentných volieb. A zároveň moja vláda poslala do parlamentu návrh zákona o zásadnej zmene zdravotníctva, verejnosti známej pod názvom Zdravá zmena,” vysvetľuje Pellegrini.

    Pri komentovaní spomínanej ponuky Fica predseda vlády pripomína, že vždy presadzoval “napĺňanie sociálnodemokratického programu”.

    „V súvislosti s líderstvom chcem zdôrazniť, že nech som zastával akýkoľvek post v štátnej správe, vždy som vo svojej funkcii presadzoval napĺňanie sociálnodemokratického programu, lebo som presvedčený, že záujmom štátu musí byť dôstojný život každého jedného občana Slovenskej republiky. Či už ide o seniorov, mladé rodiny, deti, chorých, alebo zdravotne odkázaných. Každá z našich vlád presadzovala silné sociálne opatrenia, pretože približovanie životnej úrovne ľudí na Slovensku k vyspelým ekonomikám je pre nás politickým záväzkom. Chodím po Slovensku, vidím, ako ľudia žijú, a snažím sa pre nich pracovať zo všetkých síl,” uviedol Pellegrini a zároveň podčiarkol, že Smer stál pri dôležitých integračných medzníkoch Slovenskej republiky: „Či už išlo o vstup do EÚ, NATO, Schengenu, či o prijatie eura. Je to určujúci vektor našej zahraničnej politiky.”

    Čo sa týka avizovaných legislatívnych zmien v zdravotníctve, Pellegrini adresoval výzvu politickým stranám. 

    „Majú šancu pri tomto zákone ukázať, že im skutočne záleží na občanoch. Som pripravený s nimi hľadať riešenia týkajúce sa zdravej budúcnosti slovenského zdravotníctva. Verím, že túto skúšku zodpovednosti úspešne zvládneme. Dokážme, že Slovensko je skvelá značka!” dodal Pellegrini.

    Autor: Redakcia

    - Reklama -