Pellegrini reaguje na obžalobu v Kuciakovej vražde: Je to splnenie aj môjho sľubu

    0
    Peter Pellegrini v Banskej Bystrici (Autor: facebook.com/pellegrini.peter/)

    Podľa neho fakt, že sa celá kauza už posúva na súd, je míľnikom v celom tomto procese. Vysoko oceňuje prácu vyšetrovacích tímov vrátane prokuratúry.

    “Tak ako sme deklarovali, polícia a príslušné orgány mali maximálnu podporu a som presvedčený, že nahromadili dostatok dôkazov, ktoré umožnia súdom páchateľov reálne potrestať. Chcem vyjadriť veľké poďakovanie ľuďom, ktorí na celom prípade intenzívne pracovali. Je to splnenie aj môjho sľubu, ktorý som dal po nástupe do funkcie, že urobím všetko pre to, aby sme túto vraždu vyšetrili a aby pravda vyšla najavo. Pevne verím, že budeme svedkom odsúdenia kriminálnych živlov za spáchanie tohto ohavného trestného činu,” zdôraznil premiér.

    Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur.

    Okrem Mariana Kočnera boli v tejto kauze obvinení aj Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Zoltán Andruskó.

    Po dvojnásobnej úkladnej vražde sa konali pochody za Jána a Martinu a Za slušné Slovensko, ktoré organizovala rovnomenná iniciatíva. Ľudia na námestiach žiadali vyšetrenie vraždy, potrestanie páchateľov aj predčasné voľby.

    Neskôr od požiadavky predčasných volieb iniciatíva ustúpila. Situácia po vražde si vyžiadala zmenu vlády, kabinet Roberta Fica vystriedala exekutíva Petra Pellegriniho (obaja Smer-SD).

    - Reklama -