Pellegrini reaguje na Matoviča: Takto ho ´zrušil´

    0
    Na kombosnímke zľava Peter Pellegrini a Igor Matovič (Autor: TASR)

    “Budem konať, ak sa potvrdia podozrenia. Ale pri pánovi Matovičovi netreba čakať, on sám sa priznal, že sa stretával s Marianom K. Preto si myslím, že by mal ísť všetkým príkladom a ihneď odísť z parlamentu a slovenskej politiky,” skonštatoval Pellegrini.

    Matovič v sobotu vyzval premiéra a ministra, aby Jankovskú z funkcie odvolali. Urobiť by tak podľa neho mali bezodkladne.

    Ak sa tak nestane do nedele (25. 8.) do polnoci, v pondelok (26. 8.) plánuje líder OĽaNO usporiadať celodenný protest pred budovou ministerstva.

    Polícia vykonala vo štvrtok (22. 8.) zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

    Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala. Jankovská polícii odovzdala mobilný telefón, zaisťovacie úkony sa mali týkať aj sudcov okresných a krajských súdov.

    Meno štátnej tajomníčky sa malo objaviť v údajnej komunikácii podnikateľa Mariana K., ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

    Minister spravodlivosti sa zatiaľ k úkonom súvisiacim s Jankovskou nevyjadruje, aby nezasahoval a nezmaril vyšetrovanie.

    Podľa slov hovorkyne ministerstva Zuzany Drobovej necháva minister vyšetrovanie plne v kompetencii orgánov činných v trestnom konaní.

    - Reklama -