Pellegrini pri Jankovskej aktuálne hovorí o polodôkaze, rozvahe a veľkých chybách

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Len čo dostanem čo i len polodôkaz alebo relevantný náznak, budem dôrazne konať,” skonštatoval premiér s tým, že bude hľadať spôsob, ako podozrenia overiť. Dodal, že aj s prezidentkou hovoril o tom, že musia byť rozvážni.

    “Buďme veľmi pozorní, aby sme nerobili veľké chyby. Ja nikoho nekryjem, nikoho kryť nemienim a nikoho kryť nebudem. Ale dajte mi dôkaz na stôl,” dodal. Garantoval, že v rozhodnutí mu nikto nebráni.

    Viaceré opozičné strany trvajú na odchode Jankovskej z funkcie pre jej väzby s Marianom Kočnerom. Aj podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej je jej zotrvanie vo funkcii neobhájiteľné. Jankovská komunikáciu s Marianom Kočnerem poprela.

    Premiér Pellegrini vo svojom pondelkovom (26. 8.) vyhlásení zopakoval, že pokiaľ sa potvrdia podozrenia týkajúce sa Jankovskej, bude rázne konať. Nechce vynášať súdy na základe novinových článkov ani zasahovať do vyšetrovania.

    Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) avizoval, že okamžite po potvrdení väzieb na Mariana Kočnera. podá návrh na jej odvolanie. V prípade, ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži demisiu.

     

    - Reklama -