Pellegrini obhajuje Ficove slová. Po útokoch na médiá a novinárov sa snaží zachraňovať situáciu

    0
    Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

    Pellegrini médiám vytkol, že majú čo sa týka Smeru-SD niekedy dvojaký meter. Všíma si, že kauzy iných strán totiž prejdú spravodajstvom “elegantne” a rýchlo sa na ne zabudne, pri Smere-SD vzbudzujú aj najmenšie zlyhania veľký záujem. Vládna strana podľa neho dokáže znášať kritiku.

    “Na sneme sa nehovorilo, že treba atakovať médiá, ale treba hovoriť absolútne pravdu,” vysvetlil s tým, že hneď ako médiá použijú nepravdu je povinnosťou politikov to pomenovať. “Nemôže to byť súboj, ale nesmieme asi viac tolerovať, aby sme tu fungovali so zlými, zmätočnými alebo zmanipulovanými informáciami. To škodí nielen Smeru-SD, ale celej spoločnosti, lebo tá sa podľa toho správa,” zdôraznil.

    Podpredseda vládnej strany sa vyjadril aj ku kritickým slovám premiéra Roberta Fica, ktorý v reakcii na kauzu podozrení z predraženia slovenského predsedníctva v Rade EÚ nazval novinárov “špinavými protislovenskými prostitútkami”. “Evidentne to predseda urobil cielene, aby tak vzbudil pozornosť médií a vzbudil ju veľmi široko a intenzívne, a začalo sa už o tom hovoriť,” vysvetlil.

    Šlo podľa neho o otvorenie debaty o kvalite informácií, ktoré poskytujú médiá. Tak ako sa vyžaduje profesionalita od politikov, treba vzbudiť záujem verejnosti, aby začala hodnotiť aj kvalitu práce novinárov, mieni Pellegrini. “Ak to vyjadrenie predsedu malo spôsobiť, že sa viac začína diskutovať o tom, ako to v skutočnosti vyzerá vo svete médií a možno nielen na Slovensku, ale aj v rámci Európy a možno aj vo svete, tak to splnilo účel,” doplnil.

    - Reklama -