Pellegrini naznačil, že Glváč má odstúpiť: Budeme sa s ním intenzívne rozprávať

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Uvítam to, čo pomôže strane

    “V záujme toho, aby strana ako taká mohla dosiahnuť čo najlepší výsledok, mala by byť schopná urobiť všetko pre to, aby eliminovala akékoľvek podozrenia, že to nemyslí úprimne a vážne. A preto si myslím, ak by postoj pána Glváča k jeho ďalšiemu pôsobeniu mohol smerovať týmto smerom, tak ja ako podpredseda strany to len uvítam, pretože by to určite pomohlo strane Smer naďalej pokračovať v kampani a nejakým spôsobom si chrániť svoju povesť a dobré meno,” uviedol Pellegrini na otázku, či by mal Glváč z funkcie odísť.

    Pellegrini tiež povedal, že kto sa cíti nevinný, má právo bojovať. “Na druhej strane, ak niekto vie, že pochybil, možno je lepšie z kratšej cesty ísť dolu, ja by som to tak urobil,” uviedol.

    Na Pellegriniho postoji podľa jeho slov nič nemení to, že senát Špecializovaného trestného súdu povolil prepis komunikácie Mariana K. cez aplikáciu Threema ako dôkaz. “Každý by mal vedieť bez toho, či to niekto zverejní, či to súd uzná, čo si s kým písal, čo s kým hovoril a čo s kým riešil a na základe toho by mal prijímať svoje rozhodnutie a nie na základe toho, aká časť sa dostala na verejnosť,” povedal Pellegrini.

    Mimoriadna schôdza parlamentu

    Na utorok o 15.00 h je zvolaná mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej chce opozícia odvolať Glváča z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Dôvodom je jeho komunikácia s Marianom K., ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Glváč už medzitým povedal, že ku komunikácii zaujme stanovisko v piatok popoludní. Zároveň potvrdil, že s Marianom K. komunikoval.

     

    - Reklama -