Pellegrini a Danko sa zúčastnia osláv 100. výročia vzniku Československa

    0
    Peter Pellegrini a Andrej Danko (Autor: TASR)

    Premiér začne svoj program v sobotu o 13.00 h pracovným obedom podávaným predsedom vlády ČR Andrejom Babišom pri príležitosti návštevy predsedov vlád SR, Luxemburska, Poľska a Rumunska. Pellegrini si v sobotu pozrie aj zrekonštruovanú budovu Národného múzea v Prahe, ktorá bola od roku 2011 uzatvorená. O 18.30 h bude Babiš v zrekonštruovanom múzeu podávať aj slávnostnú večeru, ktorej sa zúčasní i Pellegrini. 

    Oslavy 100. výročia vzniku Československa budú pokračovať v nedeľu. Dopoludnia sa premiér i Danko zúčastnia v metropole Českej republiky dvoch pietnych aktov. Najskôr budú obaja pri Národnom pamätníku na Vítkove, neskôr položia vence k soche generála Milana Rastislava Štefánika. 

    Vyvrcholením osláv bude slávnostná vojenská prehliadka, ktorej by sa okrem prezidenta Českej republiky Miloša Zemana, ministra obrany Lubomíra Metnara, náčelníka Generálneho štábu Armády Českej republiky Aleša Opatu mali zúčastniť aj Pellegrini s Dankom. Súčasťou programu bude prehliadka jednotiek a techniky českej armády, polície, hasičov, zdravotníkov, pražskej mestskej polície, ale aj jednotiek hradnej a čestnej stráže. Do prehliadky bude podľa informácií z českého ministerstva obrany zapojených 4357 osôb a 236 kusov techniky.

    Danko pobyt v Prahe zavŕši na Pražskom hrade, kde sa od 20.00 h budú udeľovať štátne vyznamenania Českej republiky.

     

    - Reklama -