Pellegrini: Predčasné voľby? Chcem byť premiérom do roku 2020

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Do funkcie som nastupoval s mottom: 'Je mi cťou robiť to pre vás a pre naše Slovensko.' Vláda si bola vedomá existencie silných tendencií zneužiť požiadavky ľudí. Do vratkého kresla predsedu vlády som nastúpil s vedomím potreby adekvátnej sebareflexie. Od začiatku som sa sústredil na obnovenie zahraničnopolitického renomé Slovenska a proces obnovy dôvery verejnosti v štát,” povedal na margo udalostí, ktoré nastali po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

    Pellegrini uznáva, že jasnou prioritou spoločnosti bolo čo najskoršie vyšetrenie tejto vraždy. “Úlohou vlády bolo vytvoriť na to čo najlepšie podmienky. Dnes verejnosť vidí reálne výsledky a to, že nikomu nepomôžu ani známosti na najvyšších miestach,” povedal.

    Okrem týchto udalostí spomenul, že počas jeho pôsobenia sa zintenzívnila práca vo viacerých rezortoch. “Spojili sme zodpovednú fiškálnu politiku a výrazné sociálne opatrenia, schválili sme vyrovnaný rozpočet, vzrástla minimálna mzda, nezamestnanosť klesla na historické minimá, vzrástli platy štátnych zamestnancov. A môžeme byť právom hrdí na to, akému rešpektu sa teší SR aj v zahraničí,” dodal premiér.

     

    - Reklama -