Pellegrini: Nebalím sa, ostávam

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Premiér Pellegrini “dôrazne odmietol akékoľvek reči, že je na 80 percent pripravený a už balí veci”.

    „Mojou prvoradou úlohou je spolu s vedením strany, s predsedom Robertom Ficom hľadať také možnosti, aby si Smer udržal svoje najsilnejšie postavenie spomedzi politických strán, aby Smer patril aj naďalej k najúspešnejším politickým stranám novodobej histórie a aby mal možnosť vyhrať aj ďalšie voľby a aby bol súčasťou vládnej koalície,” vysvetlil svoje konanie Pellegrini.

    Ako podpredseda strany Smer – SD považuje za svoju povinnosť, aby strana, ktorá prezentuje politiku sociálnej demokracie, naďalej dosahovala dobré výsledky. 

    „Sociálna demokracia musí mať miesto na Slovensku aj naďalej, ďalších 20, 30, 40 rokov. Musí tu byť strana, ktorá sa zastane slabých a chorých,” hovorí. 

    Dodal, že to sú momentálne jeho priority, s tými každé ráno vstáva.

    „Prosím, rešpektujte môj postoj,” povedal premiér a tým ukončil informácie o svojom odchode zo strany Smer – SD.

     

    „Musím vyvrátiť akékoľvek reči, že som na 80 percent pripravený a už balím veci.“ Chce ďalej s vedením strany hľadať možnosti, ako by Smer vyhral voľby a bola súčasťou vládnej koalície.

    Demisiu sa podať nechystám,” dodal premiér. “Povedal som, že budem robiť všetko pre to, aby som ako predseda vlády doviedol Slovensko k riadnym parlamentným voľbám,” uzavrel premiér. 

    - Reklama -