Pellegrini: Konflikt v Smere by sa mal rozhodnúť do leta. Vybrať by mali voliči

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

     “Mne nejde ani o peniaze, budovy Smeru-SD. Ani o stoličku predsedu. Bol by som rád, keby nakoniec o tom rozhodli ľudia a nie orgány politickej strany,” povedal Pellegrini. Deklaruje, že urobil všetko preto, aby Smer-SD dosiahol vo februárových parlamentných voľbách najlepší výsledok a teraz nastal čas, keď strana musí začať riešiť svoje vnútrostranícke problémy. Zároveň podotkol, že by to nemalo trvať dlho.

    “Bolo by fér, keby rozhodnutie prišlo v nasledujúcich týždňoch,” uviedol Pellegrini s tým, že by chcel do letných mesiacov vstúpiť s radosťou.

    Na margo prieskumu preferencií politických strán, kde potenciálna Pellegriniho strana získala podporu 21,4 percenta respondentov, uviedol, že svoje doterajšie rozhodnutia nerobil na základe prieskumov. “Svetská sláva, poľná tráva. Dnes vás môžu mať ľudia radi a o mesiac to môže byť úplne inak,” podotkol podpredseda Smeru-SD. Zároveň však vyhlásil, že by asi mal do budúcna rozmýšľať, ako tejto “požiadavke” vyhovie.

    Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) na margo prieskumu upozornil, že aj bývalý prezident Andrej Kiska sa tešil, keď zakladal stranu Za ľudí a očakával vysokú podporu voličov. “Keď už nebol v tej najvyššej ústavnej funkcii, tak bol volebný výsledok jeho strany nakoniec iný,” skonštatoval minister.

    - Reklama -