Pellegrini? Ja z kuchyne vynášať nebudem, odkázal Fico

    0
    Robert Fico a Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Predseda Smeru-SD Robert Fico nechce povedať, či sa na ostatnom rokovaní Koaličnej rady zastal premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), ktorému šéf SNS a predseda parlamentu Andrej Danko odkázal, že je predsedom vlády iba náhodou a jeho názor nemá politickú relevanciu.

    “Koaličná rada prebehla konštruktívne, je škoda, že tam nemohol byť prítomný Béla Bugár (Most-Híd). Rokovanie bolo úplne normálne. Keď si niečo povedia lídri, je to naša vec a ja z kuchyne vynášať nebudem,” odkázal Fico.

    SNS cez víkend odkázala, že pre ňu nie je podstatné, čo rozpráva Pellegrini v diskusných reláciách, ale čo povie na Koaličnej rade Robert Fico. “To, čo rozpráva Peter Pellegrini v reláciách, pre nás nie je podstatné. Stal sa predsedom vlády SR zhodou náhod. Jeho osobný názor nemá žiadnu politickú relevanciu. Dôležité je, ako sa vyjadrí na Koaličnej rade predseda Smeru-SD Robert Fico,” napísala SNS, ktorá premiérove slová označila za “mediálne útoky”.

    Pellegrini v nedeľnej (24. 3.) relácii TA3 V politike uviedol, že nechce míňať svoj čas na problémy, ktoré nie sú reálne, neexistujú a sú len vymyslené. Povedal tiež, že prípadná zmluva o obrannej spolupráci s USA a s ňou spojené financie na rekonštrukciu slovenských letísk musia spĺňať presne stanovené podmienky. Zdôraznil však, že zmluva je zatiaľ len vo fáze návrhu, a preto nateraz nevidí dôvod na pád vlády.

    - Reklama -