Pčolinský: Jožo Ráž je idiot a vždy bol. Dokument o Kollárovi napísal eštebák

    0
    Poslanci NR SR za stranu Sme rodina, zľava: Peter Pčolinský, Milan Krajniak a Boris Kollár (Autor: SITA)
    Pred niekoľkými mesiacmi sa v médiách na Slovensku vynorili správy o údajnom prepojení predsedu hnutia Sme rodina s bratislavským podsvetím. To však samotný Kollár popiera a jeho stranícky kolega Peter Pčolinský sa na stránke Parlamentných listov svojho straníckeho šéfa zastáva v odpovediach na otázky, ktoré na neho smerujú čitatelia. 
     
    V jednej z otázok zameraných na údajné styky Borisa Kollára s bratislavskou mafiou sa čitateľ odvoláva na článok z portálu Topky. V ňom sa píše o zisteniach NBÚ, ktorý prednedávnom skonštatoval, že uverejnením fotografií, na ktorých je Kollár spolu s Jurajom Ondrejčákom, známym ako Piťo, nedošlo k porušeniu zákona. 
     
    Peter Pčolinský v tejto súvislosti pripomína Kollárove slová, ktoré na margo obvinení zo styku s podsvetím uviedol, že nemá problém ísť na detektor lži. „V Nemecku kúpil počítač a v ČSSR ho predal za milión korún… Nebolo to nič nelegálne, ale ŠtB ho vtedy pranierovala, lebo na tom zarobil. To je celé,“ odpovedal Pčolinský. 
     
    Otázok na dokumenty, ktoré majú poukazovať na prepojenie medzi Kollárom a mafiou, sa na Pčolinského zosypalo viacero. Pčolinský však trvá na tom, že žiadne dôkazy predsedu Sme rodina z ničoho neusvedčili. „Ten dokument napísal eštebák operatívec a NBÚ len potvrdilo, že ten dokument bol napísaný,“ reaguje Pčolinský na otázky čitateľov. 

    Spolupráca vo VÚC

    Prípadná spolupráca medzi Sme rodina a kotlebovcami vo voľbách do VÚC je ďalšia z tém, ktoré sa objavili v otázkach na profile Petra Pčolinského. Jeden z čitateľov PL sa pýta, či by strany nemal v takejto spolupráci na krajskej úrovni spájať program a aké sú potom zhody v straníckej politike. „V mnohých otázkach sa s ĽSNS zhodneme, v niektorých však nie. Práve preto by som považoval za predčasné hovoriť o nejakej koalícii… Do volieb VÚC je ešte ďaleko,“ odpovedá poslanec kollárovcov. 
     
    Otázok na spoluprácu vo voľbách do VÚC na Pčolinského smeruje viac a jedna z nich sa týka aj podpory Martina Klusa z SaS. Poslanec Sme rodina tvrdí, že „ešte nie je vôbec isté, kto všetko bude kandidovať vo voľbách“, a je preto predčasné hovoriť o tom, koho budú v strane podporovať. 

    Sankcie voči Rusku

    Pčolinský má jasno aj vo vzťahu k sankciám, ktoré uvalil Západ na Rusko. V odpovedi na otázku, či majú tieto opatrenia zo strany EÚ vôbec význam a či nimi netrpí práve Európa viac než Rusko, Pčolinský poznamenal, že podľa neho nemajú žiaden význam. „Teda majú, pozitívny pre Rusko, nakoľko tým, že sa prestali dovážať niektoré potraviny do Ruska z EÚ, tak sa ruské poľnohospodárstvo reálne naštartovalo a začali sa vo veľkom produkovať domáce potraviny, ovocie, zelenina, mäso, mlieko atď.,“ píše Pčolinský a dodáva, že Rusi vlastne ďakujú za sankcie. 

    Komplexy z detstva?

    Na stránke Parlamentných listov sa v profile Petra Pčolinského objavila aj otázka na jeho postoj k registrovaným partnerstvám, v ktorej sa čitateľ pýta, či má poslanec „komplexy z detstva“, a zaujíma sa, prečo má Pčolinský „problém zahlasovať za registrované partnerstvá“. 
     
    „Komplexy? Nie, pretože podporujem len zdravé a normálne veci,“ odpovedá Pčolinský a dodáva, že pre neho je normálna rodina v zložení muž, žena a deti. „Odmietam hlasovať za homosexuálne partnerstvá, príde mi to zvrátené a choré… Je to môj názor a stojím si za ním,“ uzatvára poslanec na tému registrovaných partnerstiev. 

    Ráž je idiot

    Na pretras prišiel aj nedávny rozhovor, ktorý Parlamentným listom poskytol Jožo Ráž. V ňom známy spevák a hudobník tvrdí, že sympatizuje s Putinom a že Smer je Robert Fico, ktorého má rád rovnako ako Mečiara. Reakcia poslanca Sme rodina na hudobníka je krátka a pre niektorých možno zarážajúca. „Ráž je idiot… a vždy bol… ale hudobník je dobrý,“ konštatuje Pčolinský. 
     
     
     
    - Reklama -