Pat a Mat v akcii. Národniari zneužívajú teroristické útoky, tvrdí Galko

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)
    Po terore v Manchestri a Londýne prišiel predseda národnej rady Andrej Danko (SNS) s návrhom, aby bola pred vstupmi na všetky koncerty uzákonená bezpečnostná prehliadka batohov. Proti takému návrhu sa však zdvihla vlna kritiky nielen zo strany poslancov, ale aj z odbornej verejnosti
    a rétorika SNS sa zmenila pod taktovkou šéfa parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Andreja Hrnka (SNS). Podľa poslanca a podpredsedu SaS Ľubomíra Galka však národniari zneužili útoky v Británii vo svoj vlastný prospech, aby sa politicky zviditeľnili. 
     
    „Nič nie je horšie, ako keď dvaja diletanti, šéf a podšéf začnú zneužívať tragédie a teroristické útoky na svoje osobné PR a snažia sa tak zabrániť padajúcim preferenciám ich strany. Potom sú z toho také skvosty ako povinná branná výchova na školách, kontrola batohov na koncertoch napísaná priamo v zákone a aj povinná základná vojenská služba,“ píše Galko vo facebookovom statuse. 
     
    Exminister obrany a opozičný poslanec dal svojmu statusu názov Pat a Mat v akcii alebo Danko a Hrnko zasahujú v narážke na podľa neho nezvládnutý návrh uzákoniť prehľadávanie batohov pred vstupmi na koncert. 
     
    „Tvorbu legislatívy treba nechať na odborníkov, v tomto prípade na ministerstvo vnútra. Nemá sa v nej angažovať predseda NR SR a zároveň predseda strany, ktorý v zúfalej snahe zabrzdiť padajúce preferencie jeho politickej partaje chce zneužiť a využiť tragické udalosti na svoje osobné PR.  Navyše diletantským spôsobom,“ konštatuje Galko v článku, ktorý zdieľa so statusom na sociálnej sieti.
     
    Povinné prehliadanie batohov na koncertoch uvedené v zákone podľa saskára nič nerieši. „Čo výstavy, kiná, železničné a autobusové stanice, cirkusy, varieté, väčšie trhoviská, protesty, demonštrácie a podobne? To sa ani nedá do zákona napísať. Koniec koncov, aj na letiskách sa prehliada batožina (aj ľudia) a nie je to v zákone,“ vysvetľuje Galko. 
     
     
    - Reklama -