Paška kandidovať nebude. Ale paškovci-štúrovci budú kradnúť naďalej. Píše Beblavý

    0
    Podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý (Autor: SITA)

    Pavol Paška Pavol Paška už nebude v parlamentných voľbách kandidovať. „Zo zdravotníctva sa tak vytratí rozkrádanie, netransparentnosť a arogancia. Tých 800 miliónov eur, ktoré tam ročne vyletia komínom, sa zmení na kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť pre nás všetkých,“ píše Beblavý. Pre tých, ktorým irónia nedochádza, však vzápätí ozrejmuje, že to myslí ako žart.

    Skupina okolo Pavla Pašku podľa Beblavého ovláda zdravotníctvo aj napriek tomu, že Paška už rok nie je v Národnej rade. „Všimli ste si, že by paškovská skupina odišla zo svojich pozícií, alebo žeby sa prijali nejaké zásadné zmeny v zdravotníctve? Ja teda nie… Ministrom zdravotníctva je paškovec Čislák, predsedom zdravotníckeho výboru je paškovec Raši, šéfom Všeobecnej zdravotnej bol paškovec Forai (až kým sa ho nepodarilo vyhodiť) a jeho nástupcom je paškovec Vaďura. Šéfkou ,,nezávislého” dozoru – Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou je paškovka Pažinková,“ všíma si Beblavý.

    Paškovci sú podľa poslanca ako štúrovci. „Okrem lídra ich spája aj filozofia a životný cieľ. Len tá filozofia a životný cieľ sú iné ako pri štúrovcoch,“ konštatuje Beblavý a na záver svojho príspevku dodáva: „Kým bude Robert Fico na Úúrade vlády, dovtedy budú paškovci šéfovať zdravotníctvu.“

    Čo presne na Facebookou píše Beblavý:

    „Kým bude Robert Fico na úrade vlády, dovtedy budú Paškovci šéfovať zdravotníctvu. Smer dnes prezradil vybraným novinárom veľké tajomstvo. Pavol Paška už nebude v parlamentných voľbách kandidovať. Zo zdravotníctva sa tak vytratí rozkrádanie, netransparentnosť a arogancia. Tých 800 miliónov euro, ktoré tam ročne vyletia komínom, sa zmení na kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť pre nás všetkých.

    Dosť bolo srandy. Keď som minulý týždeň mal tlačovku o paškovcoch, naschvál som hovoril o paškovcoch s malým p. Napísal som, že sú ako štúrovci – okrem lídra ich spája aj filozofia a životný cieľ. Len tá filozofia a životný cieľ sú iné ako pri štúrovcoch. 

    Pavol Paška už rok nie je poslancom NR SR. Všimli ste si, že by paškovská skupina odišla zo svojich pozícií alebo žeby sa prijali nejaké zásadné zmeny v zdravotníctve? Ja teda nie.

    Ministrom zdravotníctva je paškovec Čislák, predsedom zdravotníckeho výboru je paškovec Raši, šéfom Všeobecnej zdravotnej bol paškovec Forai (až kým sa ho nepodarilo vyhodiť) a jeho nástupcom je paškovec Vaďura. Šéfkou “nezávislého” dozoru – Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou – je paškovka Pažinková a mohol by som pokračovať, až kým by sa na klávesnici od nadužívania nestratili písmená p-a-š-k-o-v-e-c.

    Kradne a rozdáva sa rovnako. Na stole mám podivuhodné zmluvy Všeobecnej zdravotnej z ostatných týždňov a mesiacov a takéto zmluvy budú pokračovať, kým nevyženieme paškovcov zo zdravotníctva. A nevyženieme ich, kým bude vládnuť SMER, ktorého šedou eminenciou Pavol Paška je a bude bez ohľadu na to, aký flek práve okupuje. Konieckoncov, na riadenie zdravotníctva nepotreboval byť ministrom zdravotníctva. Prečo si niekto myslí, že na to potrebuje poslanecký mandát?

    Kým bude Robert Fico na úrade vlády, dovtedy budú paškovci šéfovať zdravotníctvu.“

    - Reklama -