Pašeráci ľudí, ktorí na rakúskej diaľnici nechali dodávku s desiatkami tiel, sú už v rukách polície

    0
    Nákladné auto, v ktorom rakúska polícia našla mŕtvych utečencov (Autor: ReproFoto: youtube)

    Polícia ešte predpoludním uviedla, že sa jej podarilo zatknúť dvoch Bulharov a jedného Maďara, ktorí s nákladným autom jazdili. Vyšetrovatelia dúfajú, že sa im podarí získať od zatknutých informácie o tom, kto stojí za pašovaním ľudí cez stredoeurópske štáty. Po hlavných organizátoroch polícia stále pátra.

    Auto, v ktorom polícia našla 71 tiel utečencov, šoféroval bulharský občan libanonského pôvodu. V dodávke, ktorú našli v spolkovej krajine Burgenland neďaleko slovenských hraníc, boli podľa rakúskeho ministerstva vnútra telá 59 mužov, 8 žien a 4 deti vo veku približne desať rokov. To, že by medzi obeťami boli aj deti, však polícia zatiaľ nepotvrdila. Rakúske policajné zložky informovali, že urobili aj niekoľko domových prehliadok na bližšie neurčených miestach v Maďarsku. Pri pátraní po ďalších členoch pašeráckeho gangu spolupracujú rakúski vyšetrovatelia aj s kolegami z Maďarska. Hlavný stan pašeráckej skupiny sa pravdepodobne nachádza v Rumunsku.

    Utečenci sa snažili z dodávky uniknúť

    Podľa informácií, ktoré zverejnil portál HNonline.sk, sa utečenci snažili zo zamknutého nákladného priestoru dodávky vyslobodiť. Dôkazom toho má byť údajne niekoľko metrov dlhá vypuklá trhlina  na strane spolujazdca. Podľa šéfa burgenlandskej polície boli utečenci mŕtvi ešte skôr, ako prekročili  hranice.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -