Paríž si pripomína obete teroristického útoku. Pozrite si, ako to dnes vyzerá pred klubom Bataclan

    0
    Kytice pred klubom Bataclan mesiac po teroristických útokoch v Paríži (Autor: SITA)

    Pri týchto útokoch v Paríži bolo zranených aj vyše 350 ľudí, z nich 36 je naďalej v nemocniciach, uviedla dnes rozhlasová stanica France Info. Stav ôsmich zranených si podľa Europe 1 vyžaduje hospitalizáciu na jednotke intenzívnej starostlivosti. Mnoho ľudí dnes prišlo v Paríži pred rockový klub Bataclan, kde sa 13. novembra niekoľko hodín odohrávala rukojemnícka dráma, počas ktorej útočiaci islamisti zastrelili 89 ľudí. Neskôr zraneniam podľahla aj 90. obeť.

    Pred klubom aj dnes horeli sviečky a ľudia tam prinášali kytice kvetov a odkazy – podobne ako aj na Námestie republiky, ktoré sa po útokoch z piatku 13. novembra stalo miestom stretnutí smútiacich. Veľa ľudí si pritom všíma, že na obete a zranených v útokoch sa stále spomína, ale “život ide ďalej,” ako pre AP v Paríži uviedla mladá Avignončanka Mireille Augustiová. “Je to fascinujúce: stále sme všetci poznačení, ale život ide ďalej a my žijeme a neschovávame

    Francúzske médiá dnes prinášajú výpovede preživších – zranených i tých, ktorí vyviazli bez ujmy na fyzickom zdraví. Mnohí však museli vyhľadať pomoc psychológov či psychiatrov: majú problémy v uzavretých i otvorených priestoroch, nemôžu spať, zmocňujú sa ich záchvaty paniky i strach z hlasných zvukov.
    Mnohí z týchto ľudí, väčšinou mladých – do 30 rokov -, opustili Paríž a vrátili sa na vidiek k rodičom, aby sa s prežitou drámou vyrovnali s ich pomocou. Podľa dnešnej reportáže France Info sú tragickým osudom svojich detí poznačení aj ich rodičia, ktorí si uvedomujú, ako blízko boli ich deti k smrti.

    - Reklama -