Pápež varoval pred pokračovaním násilia v pásme Gazy

    0
    pápež František (Autor: TASR)

    Týmito slovami pápež podľa agentúry Vatican News reagoval na násilnosti, ktoré vypukli na hraniciach palestínskeho pásma Gazy a Izraela v pondelok, pričom si vyžiadali životy najmenej 60 Palestínčanov a najmenej 2700 zranených. Palestínske demonštrácie sa konali v súvislosti so 70. výročím vzniku Izraela a otvorením veľvyslanectva USA v Jeruzaleme, kam sa presťahovalo z Tel Avivu.

    Pápež v reakcii na vlnu násilností uviedol, že pociťuje veľkú bolesť kvôli mŕtvym a raneným. Ubezpečil, že sa modlí a súcíti s tými, ktorí trpia. Súčasne pripomenul, že použitie sily nikdy nevedie k mieru, lebo “vojna plodí vojnu, násilie plodí násilie”. Pápež preto vyzval zainteresované strany a medzinárodné spoločenstvo, aby obnovili svoj záväzok “podporovať dialóg, spravodlivosť a mier”.

    Okrem toho František pripomenul, že vo štvrtok sa v moslimskom svete začína posvätný pôstny mesiac ramadán. V tejto súvislosti vyjadril želanie, aby moslimom “tento čas modlitieb a pôstu pomohol nájsť cestu k Bohu, ktorá je cestou pokoja”.

    - Reklama -