Pápež si vrelo píše s moslimským klamárom. A Západ padá na kolená pred islamskými diktatúrami, zúri taliansky komentátor

    0
    Pápež František (vpravo) a veľký imám mešity al-Azhar Ahmed el-Tayeb (Autor: TASR)

    „Ministerka zahraničia EÚ Federica Mogheriniová bola v ostatných týždňoch zrejme veľmi zaneprázdnená, keď ani nebola schopná podporiť protesty demokraticky zmýšľajúcich obyvateľov v Iráne. Až po šiestich dňoch zo seba vykoktala prázdne a neutrálne frázy o nenásilných protestoch a slobode prejavu,“ kritizuje taliansky publicista s tým, že podobne „neslane-nemastne“ reagovala aj švédska ministerka zahraničia Margot Wallströmová.

    Jej kolegyňa z vlády, ministerka obchodu Ann Lindeová, a ďalších desať švédskych ministeriek si navyše počas svojej minuloročnej návštevy Iránu obliekli hidžáb. „Švédske ministerky si tak potrpia na feminizmus, ale iránske ženy nepodporili. A práve Iránky teraz na protest hidžáb odhadzujú. Ministerka Lindeová navyše v čase najhorších represií v Iráne riešila zákon o klimatických zmenách,“ píše vo výsmešnom tóne Meotti.

    Taliansky publicista konštatuje, že zoči-voči potláčaniu demokratických protestov v Iráne mlčí drvivá väčšina predstaviteľov Európskej únie. „Rovnako ako mlčali, keď v Turecku prezident Erdogan zavádzal diktatúru. Brusel je v ostatných mesiacoch znepokojený pre súdne reformy v Poľsku, ale zúfalé pomery v Turecku Junckerovi a spol. neprekážajú,“ čuduje sa Meotti a poukazuje na kontroverzný krok OSN.

    Jean-Claude Juncker

    Jean-Claude Juncker. Zdroj: TASR

    „Trumpova vláda pozastavila svoju finančnú pomoc Úradu OSN pre pomoc palestínskym utečencom na Blízkom východe (UNRWA) vo výške 65 miliónov dolárov a Belgicko tam vzápätí ako náhradu poslalo 23 miliónov dolárov. Je prekvapujúce, že európska krajina posiela peniaze organizácii, ktorá umožnila, aby z priestorov jej vzdelávacích inštitúcií odpaľovali palestínski teroristi rakety na Izrael, produkovala učebnice s nenávistnými textami o Židoch a dávala prácu palestínskym teroristom,“ dodáva.

    Za neúnosný považuje Meotti tiež fakt, že väčšina európskych krajín na pôde OSN takmer vždy hlasuje v zhode s arabskými a islamskými režimami proti Izraelu. „Maslo na hlave má aj pápež František, ktorý si vrelo píše s veľkým imámom z Káhiry Ahmedom el-Tayebom. Pritom tento imám lživo hlása, že Palestínčania osídlili Jeruzalem ešte pred príchodom Židov. Ide o historickú lož, ale pápež mlčí a nevidí dôvod odsúdiť túto aj ďalšie antisemitizmom ovplyvnené lži,“ žasne komentátor.

    - Reklama -