Pápež František pricestoval na návštevu Maroka

    0
    Pápež František a marocký kráľ Mohammed VI. kráčajú počas slávnostného privítania po pápežovom prílete na letisku v Rabate 30. marca 2019 (Autor: TASR)

    Lietadlo s pápežom pristálo v hlavnom meste Rabat v sobotu popoludní. Františka privítal kráľ Muhammad VI. Je to prvá návšteva svätého otca v krajine od príchodu Jána Pavla II. v roku 1985, pripomína AFP.

    Pápežova návšteva Maroka, ktorého pozval Muhammad VI., má byť podľa marockých úradov súčasťou misie na “rozvoj dialógu medzi náboženstvami”.

    Zlepšenie vzťahov katolíckej cirkvi s ostatnými náboženstvami je jednou z priorít svätého otca, ktorého pôsobenie v úrade je poškvrnené sériou obvinení zo sexuálneho zneužívania detí kňazmi.

    V Maroku je štátnym náboženstvom islam. Náboženská pluralita je však podľa marockých úradov zakotvená v ústave krajiny a takisto je zaručená sloboda vyznania.

    Pápež začiatkom februára v rámci historicky prvej návštevy hlavy katolíckej cirkvi na Arabskom polostrove navštívil Spojené arabské emiráty (SAE), kde sa stretol s korunným princom SAE – šejkom Muhammadom ibn Zajdom Nahajánom.

     

    - Reklama -