Pápež František by neodmietol pokrstiť mimozemšťanov: Kto sme my, aby sme zavreli dvere?

    0
    Pápež František (Autor: SITA)

    Súčasťou „lovu na mimozemšťanov“ je aj veľký vatikánsky astronomický program. Vedie ho argentínsky jezuita otec José Gabriel Funes. Vatikánske observatórium má sídlo v talianskom meste Castel Gandolfo, kde má pápež letnú vilu. Tiež prevádzkujú teleskop v medzinárodnom observatóriu Mount Graham na Arizonskej univerzite. 

    O čo sú mimozemskí bratia horší ako my?

    „Použijúc slová svätého Františka z Assisi, ak považujeme pozemských tvorov za bratov a sestry, prečo by sme nemohli hovoriť o mimozemských bratoch? Oni by predsa tiež patrili k stvoreniu,“ povedal. Funes sa zamyslel nad tým, čo by objav mimozemského života znamenal pre celkové chápanie zmluvy medzi Bohom a človekom. „Ak by bol inteligentný život (na inej planéte), nevnímam to ako rozpor s kresťanskou vierou,“ uvádza HNonline.sk.

    U pápeža majú mimozemšťania dvere otvorené

    Portál HNonline.sk píše, že pápež František sa nebráni myšlienke, že Boh stvoril aj mimozemšťanov. Ešte minulý rok sa pápež vyjadril, že ak by za ním prišiel mimozemšťan a požiadal by ho o krst, neodmietol by. „Ak by napríklad zajtra prišla expedícia z Marsu a niektorí z nich by prišli sem… Marťania, hej? Zelení, s dlhými nosmi a veľkými ušami, tak, ako ich kreslia deti, a povedali by, že chcú byť pokrstení! Čo by sa stalo? Keď nám Pán ukázal cestu, kto sme my, aby sme povedali nie, Pane, toto nie je prezieravé! Kto sme my, aby sme zavreli dvere?“

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -