Pankharti, vy sa neštítite ničoho. Vojenský analytik píše o vážnej svetovej udalosti

    0
    Jaroslav Štefec (Autor: Facebook, Jaroslav Štefec)

    „Jeden čas som celkom s obľubou čítal Kavku. Jeho svet je fakt zvláštny a ani vo sne by mi nenapadlo, že sa v ňom ocitnem, ako sa vraví, ,in natura‘,“ poznamenal na úvod Jaroslav Štefec. Následne venuje pozornosť správe o otrave exšpióna Sergeja Skripaľa, ktorú vraj rieši NATO ako prvý chemický útok na Alianciu od svojho vzniku.

    „Britská vláda tvrdí, že bývalého agenta ruskej tajnej služby Sergeja Skripaľa a jeho dcéru zabil nervový plyn Novičok, ktorý vyvinulo Rusko. Severoatlantická aliancia v súvislosti s týmto útokom neuvažuje o aktivácii článku 5 Washingtonskej zmluvy o spoločnej obrane, ale konštatovala, že ide o prvé, a teda bezprecedentné ofenzívne použitie nervového plynu na území NATO od vzniku Aliancie v roku 1949,“ píše Štefec.

    „Na Rusko ako pôvodcu útoku poukázal krátko pred svojím nečakaným odvolaním aj americký minister zahraničia Rex Tillerson. Ruské ministerstvo zahraničia už predtým spojitosť s útokom odmietlo,“ dodáva Štefec.

    „Pankharti vyvolávajúci protiruskú hystériu s cieľom ovplyvniť voľby v neprospech prezidenta Putina sa neštítia absolútne ničoho. Ani vraždy. Alebo vrážd. Možno by bolo možné otvoriť smrť Litvinenka ako prvý jadrový útok na Alianciu od jej vzniku. A možno odpovedať Rusku hromadným jadrovým, chemickým a tiež biologickým útokom. Nech to para tlačí,“ konštatuje zbrojný analytik.

    Zdroj: Facebook/Jaroslav Štefec

    - Reklama -