Pani ministerka, to je aké lacné PR? Parazitujete na téme, rozvášnil sa Galko na Žitňanskú, ktorá telefonovala napadnutému výtvarníkovi

    0
    Ľubomír Galko (Autor: SITA)

    Už to bude pomaly týždeň, ako výtvarník Ľuboš Lorenz, ktorý sa v médiách preslávil najmä upozorňovaním na pomníky komunistických pohlavárov, opäť rozvíril verejnú debatu, keď sa spolu s Petrom Kalmusom podujal obliať farbou pamätnú tabuľu Jánovi Pješčakovi vo Veľkom Lipníku. Lorenza pri tom napadol starosta a napokon skončil so zlomeným rebrom v špitáli.

    K celému incidentu sa vyjadrila aj ministerka spravodlivosti z Most-Híd Lucia Žitňanská. „Úctu si zaslúžia predovšetkým obete režimov a nie ich predstavitelia. Ľuboš Lorenz, ktorý poukázal na nemorálnosť pamätnej tabule venovanej komunistickému prokurátorovi Jánovi Pješčakovi v obci Veľký Lipník, bol surovo napadnutý starostom obce,“ napísala ministerka a výtvarníkovi popriala skoré uzdravenie. Viac sme o tom písali TU.

    Toto vyjadrenie podpory zo strany ministerky Žitňanskej zrejme nebolo jediným, ktoré spravila, lebo saskár Ľubomír Galko na sociálnej sieti píše, že ministerka výtvarníkovi aj volala. Jej počin ho úplne rozvášnil.

    „To, že Lucia Žitňanská ´zhrozená telefonovala´ pánovi Lorenzovi, aby mu oznámila, že osobne dohliadne na vyšetrenie konania starostu Veľkého Lipníka, ktorý ho napadol pri tom, keď chcel farbou pomaľovať sochu komunistického vraha a arcilotra prokurátora Pješčaka, pokladám len za jej lacné PR a parazitovanie na téme,“ píše saskár.

    Zdroj: Facebook/Ľubomír Galko

    Podľa Galkových slov ho oveľa viac zaujíma, ako „táto politička Mostu zahlasuje na vláde, keď táto bude prijímať uznesenie k nášmu návrhu na odvolanie Roberta Kaliňáka z pozície ministra vnútra, ktoré zajtra doručím aj s kolegami Rajtárom, Lipšicom, Matovičom, Blahovou a Vašečkom do NR SR“, píše Galko a dodáva, že, samozrejme, bude ho zaujímať aj to, ako sa k tomu postaví ona aj jej poslanci budúci týždeň pri prerokovávani návrhu v NR SR. „Činy sú totiž dôležité, nie PR telefonáty,“ objasňuje saskár a dodáva: „A ona s tými komunistami, resp. s ich pohrobkami, často ešte horšími alebo podobnými, ako sú tí, ktorí tu boli predtým, vliezla do jednej vlády,“ uzavrel.

    K drsnému a priamemu odkazu poslanca Galka sa pridáva napríklad aj jeden z komentujúcich, ktorý v diskusii pod príspevkom uviedol: „Zo Žitňanskej sa na staré kolená stala lacná predajná… Ľudská úbohosť nemá hranice a politici nám to dokazujú kedykoľvek dostanú príležitosť či šancu,“ tvrdí diskutujúci, pričom iný pokračuje: „Chápem L. Ž., že je jej ten vandal sympatický. Ved pri tom, ako bol inzultovaný, mal jej podobizeň na tričku… Lebo ak to nebola jej podobizeň, tak by mal byť prešetrený za hanobenie štátneho znaku.“ uzavrel.


    Zdroj: Facebook/Ľubomír Galko

    - Reklama -