Pán Sobotka, preberte sa už, sakra. Daniel Landa sa vyjadril o utečencoch. A sľúbil…

    0
    Daniel Landa (Autor: Hans Štembera)

    Publikoval kreslený obrázok, na ktorom leží chlapček ako „obeť migrácie“ a fotografuje ho fotograf „medzinárodných médií“ sediaci na kope mŕtvych detí ako „obetí teroru“. O obrázku sa potom rozvinula búrlivá diskusia, v ktorej sa prejavil aj spevák.

    „Ten útek je sčasti veľmi dobre organizovaný (zločin). A zostaňte pokojný, nie všetci sú tu ako vy,“ napísal Landa v komentári jednému z diskutujúcich Matějovi Miketovi, ktorý v reakcii na obrázok napísal: „A preto oni utekajú. Myslím si však, že zlým smerom. Ľudia, tu sú IDIOTI.“ Zároveň si však neodpustil reagovať na drsnú Landovu odpoveď ešte raz: „Prial by som vám utekať z tejto krajiny a stretávať iba ľudí ako ste vy a podobných populistov… Je to smutné… Riešia sa tu obyčajní ľudia, nie príčiny… Debatuje sa tu len o múroch, plotoch, kvótach… Možno by im mali rozdávať čísla, nášivky na oblečenie. No nie?“

    Landa v diskusii takisto ďalej pokračoval: „S nášivkami na oblečenie preháňate, to sú len emócie, rovnako ako u ľudí s iným názorovým spektrom, než máte vy. Ja pomáham tu aj tam, zatiaľ čo vy len takto tárate na internete o tom, akí sú tu u nás idioti. Každý, kto neformuluje veci tak ako vy, je populista a idiot?“

    Podľa slov speváka je potrebné angažovať sa hlavne v miestach konfliktov alebo vyvíjať tlak na ich pôvodcov, lebo inak to nikdy neskončí. „Mier je krehký, len my sme na to zabudli. Vojna a bieda sú rýchlejšie ako blesk, ale potom sa odkiaľkoľvek vyháňajú len ťažko. A miest na planéte, kde sa žije naozaj ťažko, je príliš veľa,“ dodal. Podľa jeho slov plánuje povedať viac na svojom monštruóznom koncerte, ktorý sa uskutoční 12. 9. 2015 na pražskom letisku v Letňanoch.

    Daniel Landa na svojom profile zverejnil aj snímku s dvoma Afgancami, ktorí si podľa jeho slov sadli na bicykle a obchádzajú celý svet s mierovým posolstvom. „Zatiaľ čo jedni pristupujú k Európe z rôznych dôvodov prudkým útokom (pán Sobotka, preberte sa už, sakra), druhí sa zúfalo usilujú o mier u nich doma,“ okomentoval. „Jedna zo zastávok ich posolstva mieru vládam bola aj na Vyšehrade, aj keď tu žiadna vláda nesídli. Ale leží tu náš prvý kráľ Vratislav II. Týmto plním, čo som sľúbil, a šírim to ďalej. Spoločne proti škriatkom!“ napísal vo svojom komentári. V posolstve Afgancov sa okrem iného píše aj o tom, že chcú získať späť svoje niekdajšie renomé, o ktoré krajina prišla v čase dlhotrvajúcich vojen.

    autor: vef

    - Reklama -