Pán Juncker, choďte do… Toto vykĺzlo z úst ľuďom, od ktorých by ste to nečakali

    0
    Jean-Claude Juncker (Autor: TASR)

    „Úplne neslýchaným spôsobom zareagoval na smrť Fidela Castra Jean-Claude Juncker, prezident Európskej komisie. Úprimne dúfam, že rovnakým spôsobom zareaguje na výročie úmrtia Josifa Stalina a Adolfa Hitlera,“ poznamenal ironicky Jiří X. Doležal. Podľa jeho slov tak neomarxisti z EÚ strácajú súdnosť a prestávajú mať nárok na predponu neo.

    „Ich prejavy a výroky už začínajú byť celkom otvorene marxistické, ultraľavicové, extrémistické v tej najhoršej podobe otvorenej podpory ľavicových tyranií a diktatúr,“ dodal.

    Slová Junckera by podľa Jiřího X. Doležala mali stačiť buď na jeho odvolanie, alebo na vystúpenie Česka z Európskej únie. „Chváliť či pozitívne hodnotiť mŕtvych diktátorov preto, že boli pre mnoho ľudí hrdinami, je úplne scestné, nezmyselné a nemorálne. Adekvátnou odpoveďou na úmrtie Fidela je veta: ,Škoda, že ten diktátor unikol súdu a zomrel nepotrestaný!‘ Nie tárať, že bol pre mnoho ľudí hrdinom,“ poznamenal Doležal.

    Zároveň Junckera upozornil, že pre obrovské množstvo ľudí bol a doteraz stále je hrdinom Josif Stalin, jeden z najkrvavejších vrahov ľudských dejín. „A v Nemecku bol svojho času nesmierne populárny istý Adolf Hitler, ak si to meno ešte pamätáte. Stalina aj Hitlera úprimne milovali davy. To z nich však nerobí ani o chlp menších zločincov, než akými skutočne boli. Rovnako ako ani z Fidela Castra sa po jeho smrti nestáva ,niekto, kto bol pre mnoho ľudí hrdinom‘, ale niekto, kto smrťou unikol pozemskej spravodlivosti za životy, ktoré stál jeho komunistický režim. Ak sa Fidelove myšlienky pánovi Junckerovi páčia, nech sa odsťahuje do Severnej Kórey, tam si ich môže užívať v praxi,“ uzavrel. Na Twitteri potom dodal: „Pán Juncker, choďte s tým Fidelom do hája! Prípadne do r*ti.“

    A za vedenie Európskej komisie sa vo svojom príspevku hanbil dokonca aj zástupca riaditeľa think tanku Evropské hodnoty Jakub Janda. „Šéf Komisie Juncker označil Castra za ,pre mnohých hrdinu‘, pre Federicu Mogheriniovú bol ,historickou postavou‘ a ,odhodlaným mužom‘. Lenin a ďalší komunistickí vrahovia a diktátori by to označenie iste splnili, ale nie z úst predstaviteľov inštitúcií, ktoré hája ľudské práva. Castro má za sebou vyše deväťtisíc mŕtvych, desaťtisíce tyranizovaných,“ povedal Janda. Takto sa podľa neho o červených diktátoroch vyjadrujú boľševickí súdruhovia, nie lídri demokratických inštitúcií, ktoré sebavedome hája ľudské práva.

    Slová Junckera si všimol aj Ondřej Neff na serveri NeviditelnýPes.cz. „Za pozornosť stojí funerálne kvílenie špičiek Únie, konkrétne Junckera a Mogheriniovej. Táto takzvaná ministerka zahraničia uistila Kubu, že Únia bude voči nej pokračovať vo svojej angažovanosti. Tomu sa dá veriť, rovnako ako tomu, že bude pokračovať vo svojej podpore genocídnym tendenciám zo strany moslimského fanatizmu voči Izraelu,“ podotkol Neff.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU a TU.

    - Reklama -