Pán Fico, prečo klamete svojich voličov? pýtajú sa premiéra poslanci

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Pod návrhom zákona sú podpísaní poslanci Martin Fecko, Igor Matovič a Ján Budaj. “Pán Fico, prečo klamete svojich voličov?” pýta sa M. Fecko. “Prečo ste doteraz nesplnili záväzok z volebného programu z roku 2006 a doteraz neodškodnili klientov nebankoviek, ktoré tu podnikali do roku 2002? Ja ako opozičný poslanec mám plniť váš volebný program? Nehanbíte sa? Nič Vám nehovorí svedomie?”

    Štát vybral na daniach od týchto nebankových subjektov 240 miliónov eur. Verejnoprávna televízia prostredníctvom príjmov z reklamy získala ďalších 8 miliónov eur. “Nebyť týchto hlasov poškodených občanov, ktoré odovzdali v roku 2006 vo voľbách, strana Smer by nevládla!” odkazuje Martin Fecko. “Poškodených bolo okolo 300.000 ľudí, do dnešného dňa spáchalo samovraždu okolo 150 z nich… Pán premiér, ako to chcete vysvetliť? Táto krv je na Vašich rukách!”

    Aj poslanec Ján Budaj tvrdí, že práve vďaka podpore státisícov oklamaných klientov nebankoviek, ktorým Fico sľúbil ochranu a odškodnenie, sa podarilo zostaviť vládu. Budaj upozornil aj na to, že bez vysvetlenia sa zatiaľ skončil aj prípad CD-čka, na ktorom boli údajne mená prominentných klientov nebankoviek, a ktorým sa svojho času oháňal aj Vladimír Mečiar. “Vyzývame generálneho prokurátora, aby dal verejnosti informáciu, čo je obsahom toho cédečka, ktoré mu odovzdal Mečiar. A tiež nech zverejní, ako skončilo vyšetrovanie podozrenia, že niektorí politici ťažili osobný prospech z odďaľovania krachu nebankoviek.”

    Podľa návrhu by mali byť odškodnení tí klienti nebankoviek, ktorí sa v riadnom termíne prihlásili ako poškodení v konkurze nebankoviek, pričom by sami niesli časť straty, a štát by pri jednej osobe znášal škodu maximálne do výšky 13.200 eur. “Štát totiž z činnosti nebankoviek ťažil významné príjmy na daniach, a takisto to bol práve štát, kto umožnil propagáciu a nábory klientov napr. aj cez verejnoprávne médiá. Pokus o odškodnenie oklamaných klientov nebankoviek je ďalším krokom hnutia OĽaNO-NOVA k nastoľovaniu spravodlivosti a ochrane občanov pred štátom.”

    - Reklama -