Pálil vlajku EÚ, teraz z neho bude asistent poslanca. Marián Mišún sa nakoniec za brány parlamentu dostal

    0
    Marián Mišún bude síce iba asistentom svojho straníckeho kolegu, ktorý sa stal poslancom, ale podľa politológa Tomáša Nociara, ktorý zhodnotil tento krok pre portál Aktuality.sk, je to „jeden z prejavov, ktorým sa strana Mariana Kotlebu snaží provokovať“. 
     
    Nociar tvrdí, že Kotlebova ĽS NS sa chce takýmto spôsobom vysmiať do tváre politickému systému. „Podobne, ako to bolo v prípade zaradenia Rogela na kandidátnu listinu do parlamentu, Magáta na jej 88. miesto alebo nominovanie Mazureka do ľudskoprávneho parlamentného výboru,“ uviedol Nociar pre Aktuality.sk. 
     
    Politológ tvrdí, že existuje možnosť, ako by sa dala legislatívne obmedziť účasť na voľbách v prípade, „ak by išlo o osobu, ktorá by bola odsúdená za porušenie niektorých z konštitutívnych zákonov politického usporiadania,“ tvrdí Nociar.
     
    Pred súdom stál Marián Mišún v roku 2012 práve pre pálenie vlajky Európskej únie, ale nakoniec odišiel s peňažným trestom. Pôvodne mal mať na dva roky zakázaný vstup na územie Bratislavy. Neskôr tento rozsudok zmenil krajský súd, lebo Mišún mal v hlavnom meste v tom čase už niekoľko rokov pobyt. 
     
    V súčasnosti polícia rieši kontroverzný bilbord, na ktorom je Mišún spolu s Mariánom Magátom. Obaja neúspešní kandidáti na poslancov NR SR sú na bilborde zobrazení pod nápisom: Zatočíme s asociálmi a politickými zlodejmi. Pošleme ich do pracovných táborov. 
     
    - Reklama -